Stänga Gotland för i år.

En vän till mej satt på båten påväg till fastlandet och hörde en människa säga, "så där, då stänger Gotland för i år. "


Jag tror denne människa måste göra ett studiebesök här på vinterhalvåret. 
Visst är Gotland en landsbygd och här finns bara en stad men Visby har bra mycket större utbud än många andra småhålor runt om i Sverige. Jag vet, för när vi åker runt och tävlar på fastlandet blir vi ofta chockade över att affärer har stängt eller inte ens finns! 


Vi stänger inte Gotland. Det är nu vi lever, vi Gotlänningar. Nu när alla "badisar" och andra partysugna har åkt hem. Här finns allt utom Ikea. Men något ska man ju se fram emot när man åker över till det fasta landet. Men helt ärligt så lever jag gott utan ett Ikeavaruhus i min närhet. 

Blåsig Agilityhelg.

Jag har suttit i ett blåshål hela helgen. Bokstavligt talat, ett riktigt blåshål. Agilitytävlingar och utställningar är ofta på de platser där det ettdera blåser konstant eller så är det så stilla och varmt som i en gryta. Aldrig är det bra. Konstigt va?

Den här helgens agilitytävlingar har bjudit på sol och härlig höstluft men blåsigt. Sitter man dessutom mest stilla i timme efter timme, blir det lätt ruggigt. 


Jag skojarna inte när jag säger att jag haft både tjock tröja och jacka på. Dessutom tog jag på halsduken och ett tag hade jag också vantar på. 


Men annars har det varit en väldigt rolig helg. Sextonåringen har sprungit fantastiska lopp med båda hundarna och två uppflyttningspinnar har hon  tagit. 


Lite tur har hon haft men det är väl det som är charmen med de små tävlingarna. Att man ska ha turen på sin sida? 


Ibland räcker det med att inte vara sämst och att banorna passar just sin egna hund. 


Nu är hundarna trötta. Även Winston är trött efter att ha minglat runt hela helgen. 
Nu laddar vi om till utställning nästa helg. Inofficiell utatällning i Gotlands Kennelklubbs regi. Sextonåringen kommer att visa Benji och Winston. Själv sitter jag och hejar på. Sköna SeptemberÄnnu finns det dagar som är gudomligt vackra. Vi Gotläningar har det dessutom ganska varmt fortfarande. 

Sommaren hänger sig kvar och jag håller gärna i så länge det går. Det är väl kanske inte direkt "kortbyxe-väder" men näst intill. 


Men jag har precis som kaninen fått höstkänning jag också. Ett par nya gardiner hamnade i korgen när jag var och handlade. Nu ska accentfärger bli puderblå i köket. Men när jag kom hem var jag inte säker på att färgen är rätt. Därför ställde jag kassen i tvättstugan i väntan på .... Vadå? 
Kassen står ännu där och väntar. Kanke väntar jag på att de ska blekas? 
I helgen kanske jag packar upp dem eller inte?