Sommaren som har svårt att komma igång

Vi tänder ljus på kvällarna och kurar ihop oss under filtar. Höstkänslan är påtaglig och håller i sig. Vi tände de sista ljusen från baraanna.se
Dags att beställa nya så att vi har till de riktiga höstkvällarna.
Sommarens motor mal och mal men aldrig startar den. Några gånger har den hostat till och vi har hållit andan, men nej, den har inte gått igång. 

Juni och Juli är månaderna som bara gick förbi. Det blev en sådan sommar som inte hade tid att stanna och säga hej. 
För sex år sen upplevde jag en sådan sommar. En sommar som bara försvann. Men då var det jag som inte hade tid att hälsa på sommaren och inte tvärt om. Då insjuknade femtonåringen i Diabetes typ 1 och hela Juli månad tillbringade vi på barnavdelningen på Visby lasarett. 
En omtumlande och förvirrad sommar som aldrig upplevdes. Eller så var det just det vi gjorde. Vi upplevde den och lär aldrig glömma den.  När vi äntligen landat och vågade börja slappna av, hade sommaren passerat. 


Kommentarer :

#1: Lotta

Ja den här sommaren lär jag inte glömma i första taget....tur jag ska få uppleva 5 veckor sommar senare i höst.
Hoppas din son mår bättre nu och att ni lyckas ställa in rätt dosering. Min jobbarkompis vars dotter var också inlagd länge får fortfarande åka in och vara inlagda titt som tätt.

Ny månad och nya solmöjligheter :-)

skriven
#2: Malin B

En del tider i livet suddas aldrig bort från minnet...
Annas ljus är fina och doftar ljuvligt juligt av stearinet. Jag gillar ju hösten men inte lika mycket i juli som på riktiga hösten!
Men nu är det ju vips augusti.

skriven
#3: Malin B

En del tider i livet suddas aldrig bort från minnet...
Annas ljus är fina och doftar ljuvligt juligt av stearinet. Jag gillar ju hösten men inte lika mycket i juli som på riktiga hösten!
Men nu är det ju vips augusti.

skriven
#4: Linda / CandyGirl

Ja tur att alla somrar inte är som den ni hade för sex år sen... HOppas sen att ni får en fin sensommar nu... Jag börjar jobba på måndag - men det är ju roligare att jobba om det är fint väder. Jag kan ju vara ute på dagarna - och kvällarna, kvällarna får GÄRNA vara varma och långa.... (och på tok för sena hela augusti)

skriven
#5: Decdia

Vad mysigt med ljus! Men tragiskt att de ska behöva användas mitt i sommaren...
Vissa somrar är så konstiga. Förra året fick mormor sin diagnos och den "ställde till" semestern helt.

skriven
#6: Emma Engström

Tycker det är så himla mysigt att tända ljus! :)

skriven
#7: AnnaKK

Din sammanfattning av årets sommar så här långt instämmer jag verkligen i. Speciellt juli löpte bara förbi utan att det egentligen hände nånting - iallafall inget som jag speciellt minns!? <:-I Men det är väl bättre det än att behöva uppleva somrar som den ni hade i samband med dotterns insjuknande, antar jag... Fast så kan man kanske inte säga, för när tråkigheter inträffar (och det gör de ju förr eller senare för oss alla) så är det ju bara till att anpassa sej efter det och åka med. Det ingår så att säga i livets spelregler, och såna tar inte precis hänsyn till sommarlov eller semester...

Hoppas du får en fin augusti!!! :-)

skriven
#8: Sara

Ja jus har det gått denna sommaren :P

skriven
#9: Gubben

Vi får hoppas att augusti blir bra, vilket det verkar bli-

skriven
#10: Paula i pörtet

Hej, ja vissa somrar glömmer man inte, hoppas det fungerar fint med behandlingen för dottern numera. I min närhet drabbas många nu av typ 2 diabetes, måste vara den åldersklassen som är extra utsatt. Tror bortåt 10 i bekantskapskretsen drabbats under senare år, skrämmande! Hoppas forskningen kommer fram till riktigt ett riktigt botemedel eller ännu hellre, ett vaccin!
Förra sommaren gick som i ett töcken, världens värmebölja o jag med hela armen i gips. Minns mest att jag låg i min säng där det var svalast, med armen uppallad. Nej fy, nu minns vi bara trevligare somrar, eller hur?

skriven
#11: mammakero

Håller med att detta år passerat mej som den typ mest misslyckade sommaren på mycket länge. Det för att min mammas demens fortfarande ställer till problem och makens mor dog och skulle begravas. Det har aldrig varit så stressigt och sånt rent kaos förr för oss. Inte ens när maken var sjuk.

skriven

Kommentera inlägget här :