Mobillös

Det som inte får hända, hände. Plötsligt låg inte mobilen i fickan. Jag var övertygad om att den inte hade landat i fickan utan låg kvar i den hyrda stugan. Men så var det dessvärre inte. Jag tjatade på Ica personalen i Järvsö i flera dagar och letade under hyllor och i frysdisken. Jag frågade i receptionen vid skiduthyrningen och jag letade minst 10 gånger under soffan i stugan. Ingen mobil! 

De flesta av Er läsare vet att min mobil både var antik ( i alla fall om man frågar en tonåring) och ganska illa medfaren så på något vis var det väl meningen att den gamla skulle bort. Det tråkiga var den 500:ingen som låg i skalet och att det var länge sen jag säkerhetskopierar den platta manicken. 
Ja, ja....vad är en bal på slottet? Bilderna var i alla fall överförda ganska nyligen. 

Nu har jag införskaffat en ny. Det svider i min snåla plånbok men det går också bra mycket fortare än tidigare. Tjoff, tjoff....inga onödiga väntande sekunder här inte. Kameran ska också vara avsevärt mycket bättre så ni kanske får en och annan bild med skärpa......!
Snöig ränna

Järvsö har lyckats få ihop så pass mycket snö att det hår att åka nerför några nedfarter. 
Några snöiga vita rännor nerför berget
men för övrigt är det grönt. Känslan av härlig skidåkning är blandad. Den härliga ljusa snökänslan infinner sig inte men temperaturen är perfekt. 


Att åka skidor när det är plusgrader gör att man sällan fryser. 


Uppe på toppen har det blåst snålt men varma vindar klagar jag inte på. 


Lilla H och jag har jobbat hårt i barnbacken. Jag har grym träningavärk efter all plogning. Det gäller att hålla koll på farten när kontrollen på lilla H:s åkning inte alltid är den bästa.


Hon har gjort stora framsteg och kommer säkert swicha själv nerför backen om några dagar. 


Jag har inte enbart hängt i barnbacken utan hängt med på lite "riktig åkning" också. Jättemysigt! 

Så bär det av igen

Nu ska vi ut och åka båt igen. En femåring i barnstol i baksätet tillsammans med två sextonåringar. Sen två vuxna fram och tre fyrbenta längst bak. En takbox med packning och hej och hå, NU KOMMER VI! 

Bild från 2014

Destinationen är Järvsö i år igen. Backen är preparerad med konstsnö som ska hålla de lovade plusgraderna. Jag hoppas verkligen att det är så för vi vill åka utför.