Fullt upp med vardagen

Det har varit fullt ös och jag har inte hunnit med så mycket annat än att jobba och farit fram och åter med hundarna. 

Den här helgen har det varit hundutställning. Det är årets första!! Jag har helt enkelt inte haft lust förut. Inte ens de utställningar som varit här på ön har vi deltagit på. 
Alla agility-tävlingar har täckt behovet av hundaktiviteter för mej. Så träffar jag ju en och annan hund i mitt jobb också. 

Lördagens utställning bjöd på halvdana resultat. Excelent på båda killarna men inget mer. Duger "så-där" för mej. Söndagen bjöd på mer. Båda killarna fick CK och Benji placerades som 4:a i öppen konkursens. 


Rosetter är kul! 
Sextonåring tävlade i Juniorhandling där hon blev 3:a och fick med sig en kvalplats i stora SM- finalen på Stockholms Hundmässa. Tjoho! 

Summa summarum, det var klokt att anmäla till Gotland Dog Show och det är sextonåringens förtjänst. Det var hon som ville att vi skulle vara med, nämligen. 

Excelent =bästa kriteringsnivån för bedömning av extriör av hundar. 

CK=certifikat kvalité. 

Juniorhandling=tävling där ungdomar tävlar i att visa hund på bästa sätt. 
Taggar: Gotland Dog Show, hundutställning;

Hur smart är en fluga?

Min gamla Puma gillade inte flugsmällare. Han tyckte det var läskigt när man gick runt och slog på väggar och saker utan anledning. Så fort man tog fram flugsmällaren gick han undan med huvudet böjt och svansen mellan benen. 
Puma, Benji och Nike våren 2013.

Nike däremot brukar försöka fånga flugorna i munnen och lyckas ibland också. 
Jag brukar säga att jag är djurvän med undantag för fästingar och spindlar. Men jag brukar faktiskt ha ihjäl en och annan fluga också. 

Men hur smarta är igentligen flugor? Så fort jag tar fram flugsmällaren försvinner varenda liten fluga. De gömmer sig på svarta ytor och sitter stilla. 

De måste förstå vad som är i görningen, för så fort man lägger undan redskapet är de framme igen. 
Känner ni igen det? 
Ha, dej fick jag i alla fall! 

Dags att få ordning på vardagen

Det frossades här i helgen. Dels firade vi Benjis bronsmedalj och dels firade vi att femtonåringen blev en sextonåring. 

Mycket kakor fanns att mumsa på och nu säger samvetet att det är dags att ta tag i det där med kost och motion. 

Två av sextonåringens killar som sa "Grattis" med frukost på sängen. Tur vi har hundarna som ser till att jag får min motion men nu gäller det att få ner sockerbehovet. Mycket hamnar i munnen under sommaren och ett och annat glas vin har jag druckit. Hur är det med er? Behöver ni också se om rutinerna eller är ni så där duktiga och ambitiösa som jag skulle vilja vara?