Tvärstopp

I morse var det ett riktigt hundväder. Men det är det ju alltid hos mej, oavsett sol eller regn. Hundar i alla väder, så att säga. Men i morse bar jag regnjacka och jag gick där i skogen och liksom duckade för att slippa vatten i ögonen.  Det var precis då jag fick se dem! 
 
De lyste så mjukt, härligt, gult i kanten på diket. Kabbelekan har slagit ut! 
Tvärstopp blev det i promenaden och här sitter de två bröderna och väntar tåligt medans jag förevigar dem på bild. 
Taggar: engelsk Springer Spaniel, kabbeleka;

Lysande glädjespridare


Hittade några glädjespridare i en rabatt vid femtonåringens skola. 

Jag kunde inte gå förbi utan att ta några bilder. De liksom ropade på mej att jag skulle dokumentera den härliga färgen och sättet kronbladen hade fällt ut på. 

Visst är det lätt att hitta glädjen om man ser sig omkring på rätt sätt? Det gäller bara att undvika de tråkiga sakerna. Men varför ska det vara så svårt att fokusera på rätt? Det tycker i alla fall jag. Även om jag verkligen försöker att tänka om, tänka rätt och tänka positivt. 
Alltså, jag såg de underbara Tulpanerna och inte den tråkiga asfalten på skolan. Jag såg också de bra resultaten av femtonåringens skolarbete. Själv såg hon bara att denna vecka bjuder på fyra nationella prov. Det kan vara tufft, men veckan är kort och det kan kännas bra. 

Ett stilla vårregn

Vindarna har varit behagligt varma den här helgen. Skönt, nu kanske den riktiga våren kommit hit också. 
 
I lördags tvättades Visbys gator av ett vårregn. Jag var precis på väg till en konsert i Visby innerstad. Femtonåringen och fler pianister vid Gotlands kulturskola hade en lite uppvisning. 


På väg till konserten passerade jag Almedalen och där fick jag ta fram paraplyet. 
 
På St: Hanstorg hade ett Japanskt körsbärsträd slagit ut. 


Sista backen upp innan St:Hans skolan syns runt hörnet, där konserten gick av stapeln. 
 
Kulturskolan här på Gotland har fantastiska lärare och som vanligt hade de komponerat en lagom uppvisning. Olika nivåer på eleverna och alla kompleterar varandra. 
 

Jag trodde i min enfald att himlen skulle spricka upp. Men jag hade fel. När köttet skulle läggas på grillen lite senare, strilade regnet ner och naturen fick sig en ordentlig tvätt under natten. 
 
Taggar: Gotland, Visby;