Så mycket pepp

Tack alla ni snälla Goa människor där ute. Ni stöttar och peppar i många tunga stunder och det är väl därför jag bloggar. För att få skriva rent tankarna och sen få stöd eller råd. Tack! 

Benji mår bra och det ser också bra ut i munnen. 
För er som skrivit att vi kan fortsätta ställa ut, ska jag förtydliga. Jag sa till på plats om veterinärintyg så jag vet att man kan ställa ut med defekter som
orsakats av skada men det finns risk att det kommer synas utanpå. Det är delar i käkbenet som är borttaget och är man med i en skönhetstävling så är det ändå svårt att bortse från sånt. Känndes väl mer att det liksom inte är någon idé.......

Jag hade en svacka i sinnet, helt enkelt. 
Men nu har jag skakat av mig det där och går vidare. 
En underbar gryning mötte mig idag. 

Ibland är det så vackert så det nästan gör ont. 
Hur många bilder kan man ta på en soluppgång? 
Svaret är, Många! 


Taggar: soluppgång, springer spaniel;

Det kunde varit värre

Hur har er helg varit? 
Min kunde vari bättre. Eller värre. Det beror på hur man ser på det.  Allt är ju relativt, eller? 
Jag försöker alltid att se saker och ting från "rätta" sidan. Se att de finns en mening med det inträffade eller att det ofta kunde varit betydligt värre. Vissa törnar har man ju fått genom åren men de har också gjort mig starkare eller på annat sett gett mig insikt på ena eller andra sättet. 
Men vändningar i livet kan ibland skrämma mig. Som för fem
år sen när yngsta dottern fick diabetes. Pang, bara så där, på ett ögonblick förändrades livet. Men, det kunde ju varit värre, eller hur? 
Sen tänker jag på Pia som skriver i bloggen "marlonzacco". På ett ögonblick vändes hennes liv upp och ner. Har ni inte varit och läst hos henne , så gör det! Hennes lilla krigare som misste en fot och fick en bonusfot i stället. Hon skriver också om hunden Zacco och tar massor av fina bilder. Besök hennes blogg!  Om ni orkar kan jag råda er att gå tillbaka till början av hennes bloggande. Det var där det hände, det hämska som har skapat en krigare som är så tapper och modig. Det hämska som skapat en kämparglöd och ett "jävlarannamma". 
Sen var det då min helg. Vad har hänt? Jo, vår fina, fina Benji har skadat sin hörntand så illa att den bräcktes rakt ut åt sidan. Han har brutit den från själva käkbenet. Det blev en akut operation i lördagskväll men tur i oturen är att käken inte är "så väldigt skadad". De har plockat bort de bitar i käken som splittrats sönder, hörntanden är borta och han är ihopsydd. Utanpå syns inget om man inte lyfter på läppen. 
Utsällningskarriären är nog över för vår del men hunden mår bra och visst kunde det varit värre. Det känns bara så himla onödigt och varför skulle det här hända? Här sitter jag alltså och sörjer när det kunde varit sju gånger värre. Skäms på mej!!

Stenkul

Idag tänkte jag bjuda på lite sten. 

En Rauk är helt enkelt den hårda kalkstenstjärna som lyckas står kvar när den mjukara stenen runtom vittrat bort. 

Vi har några Raukar, många Raukar, här på Gotland och ett av av många Raukområden är Langhammars på Fårö. 

De kan få de mest fantastiska former och den mest kända Rauken är nog Hoburgsgubben. När man väl får se den brukar den ändå bli en besvikelse. 
Den har jag dessvärre ingen bra bild på. 

Det här är en annan stenbumling från vårt Paradis på Södra Gotland där vi brukar tillbringa lite sommartid i hjulhuset. 
Taggar: Fårö, Gotland, Rauk, Sudret, foto, kalksten, springer spaniel;