Kassen hem till dörren

Vi har provat något nytt. Ni som hängt här med mej ett tag, vet ju att jag tycker vardagsmaten är urtrist. Det är det där med att hitta på vad man ska äta som är tråkigt. Så har vi provat "matkasse".  ICAs inspirationkasse valdes först. Men när skafferiet fyllts med allehanda konstiga riser och gryner, bytte vi till "billiga veckan". Men då blev det ännu tråkigare och jag avslutade det hela. Men nu har "vårt" IcaMaxi här i Visby börjat med nätbutik. 

I lugn och ro läste vi Ica-bladet på nätet och beställde hem våra varor. Jag var tvungen att planera lite matlagning och vad som ska ätas nästa vecka. Klick, klick och i fredags förmiddag kom ett sms att de var påväg. 
In med kassarna och betalade i den kortterminalen som chauffören hade med sig. 

Jag har ju hundtrimmet i anslutning till vår bostad så jag valde att få varorna levererade på förmiddagen. 
Det blev en lite paus från Golden-killen jag höll på med för att sätta in kylvarorna. 
En liten avgift fick vi självklart betala men jag tror ändå att vi tjänade på det hela. När man går i butiken hamnar ofta en massa onödiga saker i kassen och det har jag ju undvikit nu. Sen har jag varit tvungen att planera lite. Kanon!! Tjoho!!
Vad ska jag nu göra med all tid jag tjänat? 
matvaran.se
Helt osponsrat inlägg!!
Taggar: Ica Maxi, Visby, matvaran.se;

Kommentarer :

#1: Decdia

Hoppas det fungerar för er!
Vardagsmat är det tråkigaste som finns, bukfylla liksom. Det blir lättare när man planerar en veckas mat, men det är inte alltid det blir av... Matkassar har vi dock aldrig testat!

skriven
#2: AnnaKK

Jag har aldrig funderat på den tjänsten - tycker för det mesta att det är rätt kul att åka in till "byn" och handla (och se/träffa lite folk!!), och planera maten gör jag vanligtvis utifrån vad jag får tag i när jag kör ner näven i frysboxen... :-) (Med jägare i familjen behöver man ju inte köpa särskilt mycket kött eller andra charkprodukter).

Å andra sidan har jag ju gott om tid till att både handla och laga mat till skillnad mot dem som jobbar heltid och sen har massor av annat också att göra på fritiden. Dottern och hennes kille snackade faktiskt om att de kanske får börja beställa matkassar sen när de har flyttat till huset. Nu bor de bara tre minuters promenad från Ica, och eftersom ingen av dem gillar att handla så ränner de där mest hela tiden och kompletterar än det ena och än det andra som de har glömt att köpa... <:-) Det beteendet lär inte funka sen när det blir över en mil till närmsta affär! ;-)

skriven
#3: Bosse Lidén

Jag är nyfiken på att testa någon gång. Storhandla är en av de tristaste saker som finns anser jag.

skriven
#4: Susan

Hade det funnits när barnen bodde hemma hade jag lätt gjort så med. Vardagsmat är sååå tråkigt.
Kraaam

skriven
#5: Pia

Jag är en sådan där hopplös typ som själv vill gå och känna och kolla på det jag handlar.... Dryg jag vet, men jag står för det ;) Inte alltid kul att handla, men lägger man upp innan vad man ska käka så går det fint.
Kramen

skriven
#6: Anita

Kul, vill testa det där :D

skriven
#7: Camillasrum

Ja det är nog inte så dumt, har tänkt testa men inte gjort det än. Ha en fin måndag! Kram

skriven
#8: Linda / Candygirl

Smidigt... det är nog inte så dumt.. går dock inte här hos mig.

skriven
#9: mammakero

Jag är så himla bortskämd, jag vet, min make älskar att leta i halvaprisetkylen efter idéer till vardagsmiddagar när min fantasi tryter. För även om det är han som lagar maten och inhandlar den (det handlar om kontroll) så är det jag som oftast bestämmer vad vi ska äta. Helt perfekt ordning anser jag då maken är överlägset bäst på att laga god mat hos oss!

skriven

Kommentera inlägget här :