KM-Brons

Vet ni? 
Nike och fjortonåringen kom trea i KM:et i år också. Tjoho va bra de är!!Dessutom lyckades de bli fyra i Gotlandsmästerskapet. Precis utanför pallen, men vad gör väl det? 


Hon som vann och kom tvåa, då med  två av sina hundar, är dessutom Svensk mästare i Large. Stora hundar alltså. Man tävlar vara mot hundar i samma storlek. Small, Medium och Large. Sen finns det tre klasser. Ett, två, och tre för de bästa. Det krävs tre uppflyttningspinnar för att flyttas upp och pinnar får bara de få procent av alla deltagare i klassen, som dessutom är helt felfria. 15% av klass 1. Är det 20 starter delas alltså 3 pinnar ut. 
Krångligt? Mmm, lite men Nike har precis flyttats upp i tvåan i agilityklassen. Hon som vann idag, tävlar i trean. 

Lite adventsfix har jag hunnit också. Lite!!
Jag tar resten en annan dag.....


Taggar: Gotland, KM, Klinteortens hundungdom, advent, agility;

Kommentarer :

#1: Gubben

Krångligt att förstå reglerna, ja! Fast första bilden säger allt! Både hund och matte ser väldigt stolta ut över varandra!

skriven
#2: AnnaKK

Grattis!!! Vad duktiga de är, fjortonåringen och Nike! Jättekul!! :-D

Har bekantar vars dotter också tävlar agility med sin hund, och nångång snackade vi om vad som krävs för att vinna, eller åtminstone bli topplacerad i en tävling. Jag hade precis varit och tittat på en tävling och tyckte att det var galet många ekipage som fick bryta på grund av att hundarna var övertända och tog fel väg - men de menade att lugnare hundar i och för sej kanske oftare kom i mål, men att de sällan fick tider som räckte till pallplaceringar. Vinnaren var i regel alltid någon av de där speedade jyckarna - när de (för en gångs skull??) klarat banan. Och så är det kanske - jag vet inte!? Men underhållande att titta på är agility iallafall, och säkert jättekul att hålla på med. :-)

Igårkväll hade min tös rejält ont i sitt knä, för då hade all bedövning sedan operationen släppt plus att halva benet hade börjat svullna rejält. Hon har fått några värktabletter med morfin i, men tyckte inte att ens de hjälpte då... :-( Man känner sej onekligen lite maktlös när man inget kan göra för att lindra... Ska ringa henne om en stund och kolla hur det känns idag.

Ha en jättefin och mysig första advent!! :-)

skriven
#3: bara anna

Grattis grattis till det fina ekipaget, jätteroligt!
Vilken hundras tycker du är lämpligast till agility?

Här verkar det som Cecar fått kennelhosta, suck. Har du någon erfarenhet av det? En av mina andra hundar hade det en gång. Har för mig att han fick någon medicin men nu när jag googlar på det så står det att det brukar gå över av sig själv. Får väl avvakta.

Önskar dig en skön söndag

skriven
#4: Aina Fröjd

Grattis , grattis ! Åh vad ni är duktiga.
Fortsatt trevlig söndag !

Svar: Tack snälla Aina! Nu är det ju inte jag som är duktig på annat än att heja på. Men "bror duktig" och hans matte tackar och bockar.
Pernilla

skriven
#5: Decdia

Krångligt ja, men jag förstår att säga grattis! Jättebra gjort!

skriven
#6: Malin B

Å, vad roligt!
De har haft en bra läromästare, det är jag säker på.
Man blir så glad när det går bra för dem. Knöligt sätt med poängen... Tur att det finns de som kan "sättet".
Fint adventsfix.

skriven
#7: Malin B

Å, vad roligt!
De har haft en bra läromästare, det är jag säker på.
Man blir så glad när det går bra för dem. Knöligt sätt med poängen... Tur att det finns de som kan "sättet".
Fint adventsfix.

skriven
#8: Linda / Candygirl

HImlars vad duktiga dom är... Jättebra jobbat - igen

skriven
#9: mammakero

Härligt!!! Roligt när allt slit ger utdelning!

skriven

Kommentera inlägget här :