Jag borde....

Så sjönk jag ner i soffhörnet. Vid min sida sitter Lilla H och på TV:n är det barnprogram. Jag borde gå och hämta en kjol som ska kortas och läggas upp. Kjolen som jag ska ha på lördagens hundutställning. Men åhhh, så tråkigt. Det är roligare att göra iordning Benji än mig själv. Han är halvfärdig och det är därför jag är trött och sjunkit ihop här i soffhörnet. 
(null)
Varenda ledig stund mellan kunderna har jag fixat med Benji. Plockar lite hår här och klipper lite där. Det gäller att ta fram det bästa. 
(null)
I förra inlägget fick jag en fråga om det inte är hunden som ska bedömas och att det därmed inte ska spela någon roll vad handlern har på sig. Visst är det så. Det är hunden som bedöms men ekipaget har också betydelse i sin helhet och hur allt ser ut. En hundutställning är en bedömningsport men springer en Handler in med illa sittande kläder, udda, smutsiga eller malplacerade, så glömmer man lätt att se på hunden. Färgen på kläderna har också sin betydelse. Ställer man ut en svart hund bör man undvika svarta kläder. Man vill att hunden ska framträda och inte försvinna i ett svart jidder tillsammans med en svart kjol. 
(null)
På bilden ovan är jag klädd i en mossgrön kjol. Proper men inte uppseendeväckande. Bilden är från Gotland Dog Show i sommras. Visst har jag ansträngt mig lite. Jag vill att vi ska vara snygga ihop, jag och Benji. Jag har ju lagt både tid och pengar på tävlingen och då tycker jag att det är självklart att anstränga sig. 
(null)
Här ser ni ett annat exempel där artonåringen visar Benji.  Det vinröda gifter sig så fint ihop med Benjis leverbruna färg, tycker jag. 

Men nu gäller det en glitter och glamor-utställning. Jag tänker springa i en rosa/grå, lite glittrig kjol och en rosa blus. Lagom, hoppas jag. Förmodligen åker vi ut i första omgången men då kan jag ändå få känna mig välklädd på resten av festen. 

Kommentarer :

#1: Mirre Sweetwords

Oh så fin vovven är, saknar min hund så mycket, =D

skriven
#2: Kia

Spännande med utställning! Jag kör ju med kaniner men har ställt ut vår förra hund en gång när han var valp. Det var en rottis och då var det uppfödaren som visa upp honom. Han blev slagen av sin brorsa. :)
Smilla har vi inte ställt utan mannen kör lydnad och spår med henne. Ev blir det någon till hund framöver, någon som dottern ev kan köra agillity med. Vi får se.

Ha det toppen!
Kram Kia

skriven
#3: Linda/candygirl

Håller tummarna att ni håller er kvar länge i tävlingen

skriven
#4: Sussi

Ni är väldigt snygga ihop du och Benji :)
Har man lagt pengar så vill man ju så klart göra så gott man kan för att "försköna" helheten. Hoppas man får se bild på dig och Benji från glitter o glamourutställningen med.

skriven
#5: Paula

Den pojken verkar stortrivas på trimbordet! Det lär faktiskt min hispiga flicka också göra bara matte håller sig långt borta för då blir hon sjåpig som bara den. Måste man visa upp svansen så där? Ja uppenbarligen eftersom det ser likadant ut på samtliga foton. Jag förstår mycket väl att man bedömer hela ekipaget, mina vänner som också tävlar på utställningar går aldrig annars i kavaj men i ringen känner jag knappt igen dem så finklädda som de är!

skriven
#6: marianne cargus

Förstår dej helt och hållet när det gäller att fålla kjolen, att sy för hand är såååå tråkigt....säger hon som broderat eb hög dukar en gång i tiden ;)

Klart helheten bedömms, snygg och proper och le...samma på hästtävling...men jag antar att det kan vara lika svårt att le samtidigt som man koncentrerar sej på att visa hund, som det är när man koncentrerar sej på att göra rätt på hästryggen?

Men stackars dottern, det blev väl ingen sömn den natten hon hade blodtrycksmätaren?

skriven
#7: Erika

Rosa blir snyggt på dig och klatchigt med vovven. Håller tummar!!!

skriven
#8: Mycket%20annat%20och%20lite%20betong

Ni kommer att bli snygga tillsammans! Men hur går det med godisförvaringen?

Kram Agneta

skriven
#9: Augusta

Vad intressant! Att man skall ha kläder så hunden inte påverkas och förlorar sin betydelse tänker man ju inte på. Håller tummarna för er 😁👍

skriven
#10: mammakero

Hoppas att det går bra för er och en glittrig kjol med rosa top måste väl höja humöret för alla!! ;D

skriven
#11: MalinB

Nu läser jag ju ifatt och vet hur bra det gick, du var ju ”dressed for sucess”!!! :)
Nog är det så att helhetstänket har en poäng.

skriven
#12: Lotta

Jag måste också börja fixa till min lilla lurviga pälskling. Det spretar över allt, jag ska be uppfödaren hjälpa mig jag är helt bortkommen över hur det ska se ut så att jag inte plockar bort för mycket. Kanske blir en nakenhund till slut :-). Det där med hur man ska vara klädd inför en hundutställning tycker jag är svårt. Tar gärna emot tips vilka färger som skulle kunna framhäva min fina hund. Jag hade ju en Grosser Munsterländer innan och vi var ofta på utställning, han var svart och tro det eller ej så hade jag alltid svarta kläder på mig. När vi var i Stockholm på utställning så fattade jag hur viktigt det är med kläderna som framhäver hunden. Kläderna du hade på din utställning var grymt fina.
Jag har haft en fantastisk resa. EddieUnik blev jätteglad då jag kom hem. Han har haft det mycket bra, han har bla varit med dottern på jobbet, hon jobbar som personlig assistent.
:D

skriven

Kommentera inlägget här :