Bobilens sista tripp för i år

Jag och den artonåriga dottern drog iväg på årets sista tripp med Bobilen. Färden gick först till Norrtälje där vi tävlade Rallylydnad i lördags. 


Det blev snabbt mörkt och när vi anlända Brukshundsklubben på fredagskvällen var det becksvart. Det är så skönt att bara kura ihop sig i bilen då. Men först ...... hundägarens baksida ( eller framsida?) .....


.....ut i mörkret och rasta. 


Rallylydnad va det! Jag ska försöka förklara lite snabbt vad det går ut på.  Det är alltså en sorts lydnad där man går en bana med sin hund. För varje misstag och fel, får man poängavdrag. Man måste ha tre godkända resultat för att bli uppflyttad till nästa svårighetsklass och det finns totalt fyra klasser.  

Jag och Benji har två godkända rundor sen tidigare och målet var att ta den tredje. Det gjorde vi, men så mycket mer presterade vi inte. Det är verkligen ingen runda jag är stolt över. 


På filmen som artonåringen tog, ser man verkligen hur Benji sjunker ihop när vi kliver över bandet in på banan. Sen får jag jobba och jobba. Phu! Så fort vi klivit av banan är Benji med på noterna igen och skuttar på vid min sida. 


Han ser harmonisk ut, viftar på svansen men han saknar glöden. Han är inte motiverad eller kanske är det pressen han inte klarar av? Att man ställer krav på honom, alltså? Det är likadant i agilityn.   Därför har jag bestämt att han ska få slippa tävla mer. Benji gillar att springa vänster varv i utställningsringen och det kan vi kanske göra några gånger till. 

Nu har han i alla fall fått sin titel och där sätter vi punkt. Träna och ha kul, kan man ju alltid en då. 


Kommentarer :

#1: Erika

Fett bra gjort av er och säkert ett klokt beslut angående tävlandet.

skriven
#2: Malin B

Du är så klok och fin med dina hundar, det gillar jag och det syns verkligen på bilderna att de fyrbenta är av samma åsikt.

skriven
#3: Kia

Mysigt att dra iväg sådär. :)
Och mörkret känner jag igen.....Här där vi bor finns inga gatlyktor och då blir det genast lite mörkare. Mysigt men lite jobbigt också. Ska snart sätta upp ljusslinga runt kaningården, ska bara flytta en bur först.
Min man körde med bygglampa förra året när han skulle träna Smilla på tomten. : ) Hängde den på staketet. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Jorå jag har fått dom sålda. Alla som jag velat. Nu har jag 5 hanar ute och få se hur det går för dom. De har stamtavla så får jag inte dom sålda på en gång kan jag ställa ut dom innan.
Dessa hemska sjukdomar som går. Inte kul! Men här ute är jag än så länge skyddad och hoppas det fortsätter så! Har inte vaccinerat dom då det blir rätt dyrt när man har några stycken. Får låta bli att åka söderut eller åt ditt håll där det härjar som värst.

Ha det toppen!
Kram Kia

skriven
#4: mammakero

Du, 18-åringen och hundarna har något ihop. Ni älskar varandra! Så underbart!

skriven
#5: Paula

Vilken klok kvinna du är! Hunden är inte intresserad, alltså lägger vi ner. Hur många tänker så? Eller väljer att bara köra på ändå? Tänkte idag när Blinka o jag var i skogen att hon får nog all typ av träning även om den inte är så disciplinerad, hon sprang över stockar och stenar, över murkna fallna trädjättar, hon tar sig baske mig fram överallt. Och det glädjer mig, har sett alldeles för många "lånehundar" backa undan när de ska ut i verkligheten (terrängen). Vilket fint foto p dig o Benji!

skriven
#6: Gitsan

Så sant, träna och ha kul kan vi ju ha ändå :)

Jag har precis börjat kurs med Hebbe och tränar nu både rally och vanlig lydnad med honom. Men unghund som han är så är dofterna i backen ibland betydligt mycket mer intressanta än både godis och leksak.

Det gäller att ha tålamod :)

skriven
#7: Heléna

Så fina bilder på er! Ja, det måste ju vara roligt också om man ska känna motivation. Hoppas du får en riktigt fin helg! Kram <3

skriven
#8: Paula

Det är så fint att du lyssnar in dna hundar och uppfattar om de gillar aktiviteterna ni gör eller tycker det är lite pest o bara gör sitt bästa för din skull. Det är inte alla hundägare som känner av sina hundar...
Ni är så söta och rara ihop, önskar er all lycka till med vad ni än ger er in på. Nosework kanske?

skriven

Kommentera inlägget här :