Sol, vind och vatten

Jag har upplevt en varierande helg.  Lördagen började ganska bra med vacker dimma över Urshult några mil utanför Växjö. Sen började det regna. Fint, fint regn som gick över till strilande vattenfall. 


Artonåringen och en träningskompis till henne har tävlar agility. Våt är bara förnamnet. Visst hade jag regnjacka med. Vinterjacka, halsduk och vantar också. Men fötterna!! Åhh så våt jag varit. Blött gräs torkar inte en regnig dag på en fotbollsplan. 


Geggigt blev det och halt. Tur att de flesta agilityförare har skor sommar anpassade för att få grepp. Men för vissa hjälpte det inte. Vi såg många som halkade under helgen. 

Två dagars agility med dubbla klasser. Det innebär fyra lopp per dag. Artonåringen tävlade med Winston och Nike. De två första loppen slutade med missförstånd och rivning. Det räcker inte inte och artonåringen var inte nöjd. 


Skriv inläggstext 

Regnet fortsatte strila i omgångar. SMHI hotade dessutom med blåst så vi kollade appen ofta. Hur skulle det bli på

Söndagen? Kunde båten hem vara inställd? Nej, det såg ut som om ovädret skulle dra förbi tidigare. Lagom som vi började slappna av, kom ett sms. Destination Gotland ställde in sena turen med snabbfärjan på söndagkvällen från Oskarshamn. 

Bannat!!!

Jag bokade snabbt som ögat om till "storfärgan" kl 15.40. Den är inte så vindkänslig och skulle gå enligt tidtabell, men vi skulle då få åka ifrån halva tävlingen på söndagen. Blä!! Varför bor vi på en ö? 


Men nu, nu när vi kommit hem, är vi så tacksamma. Det blåser så det tjuter om knutarna och jag skulle inte vilja vara på en båt just nu. Turen vi tog hem 15.40 gungade den också. Men vi var nöjda och glada i alla fall. Lördagen och halva söndagen har bjudit på bra agility och artonåringen plockade två pinnar i hoppklass dessutom med vinst. 

Kompisen och hunden Zeke plockade hem en pinne med en 4:e plats och Nike slog till med ett kanonlopp han också. 4:a med pinne i agilityklass. 


Dessutom fick vi se solen ett par gånger i det söndagen. 

Kommentarer :

#1: Erika

Fantastisk dotter till att prestera under så tuffa omständigheter!!!

skriven
#2: mammakero

Vad skönt att vara hemma innan stormen bryter igenom! Vilken dotter du har! Och vilka fötter du har som pallar trycket av köld och väta, grattis i alla lägen!

skriven
#3: Malin B

Vilken helg ni fick, lite stressande att inte veta om man kommer hem som man tänkt sig... Skönt att det gick bra! Med allt.
Ni är duktiga. :)

skriven
#4: Gitsan

Den här årstiden vill det till att vi är garderade med alla sorters kläder.
Trist att ni behövde åka hem tidigare än planerat, men skönt att ni kom hem, trots blåsten.

skriven
#5: Marita

Bra presterat trots skitväder. Ja vädret drar ner humör på både två o fyrbenta, det går inte att komma ifrån.
Vilken tur ni tog tidigare färja med tanke på blåsvädret. Det är inte kul när det stormar och man sitter i en mindre båt....
Hösten verkar försvinna i dåligt väder tråkigt nog så när solen är framme får man njuta så mycket det går..**
Kramar♥

skriven
#6: Annika

Slutet gott allting gott. Grattis till priserna och så skönt att ni fick komma hem i tid trots att ni missade halva Söndagen.
Ha det gott. Kramelikram

skriven
#7: Paula

Ja det undrar jag också! Varför bor ni på en ö? Är både du och maken gotlänningar? Eller är någon av er inflyttad? Att man kan bli kär i ön och vilja flytta dit kan jag dock väl förstå, det har ju både min kompis nyligen gjort och dotterns ex förirrade sig också till Gotland för några år sedan efter skilsmässan och det var inte så lyckat med tanke på dottern som han nu helt har övergett. Hon trivdes inte på ön, o inte med sällskapet heller (kanske största anledningen) så nu umgås de inte alls...
Nackdelen är förstås om man har såna hobbyn att man behöver fara och flänga, då blir båtresan en extra belastning, säkert också ekonomiskt. Men ni kämpar på...

skriven

Kommentera inlägget här :