Julkänslan trappas upp

Skriv inläggstext 

Gotlands Lucia

Nu är hemligheten frisläppt och jag kan förklar varför julkänslan infann sig hos så tidigt i år. Artonåringen har blivit nominerad till Gotlands Lucia. Hon blev uppringd och ombads att infinna sig till audition. Bland 18 utvalda fick de sjunga och blev interjuvade.  Sen togs 7 av dem ut för att senare vara med i Luciatåget som kommer att samla in pengar till välgörande. 

Här ser ni den skönsjungande skaran. Vår artonåring står som kandidat nummer 3. Följer ni länken längst upp i inlägget går det även att lyssna på kandidaterna när de sjunger. Artonåringen är förkyld och stämbanden får jobba. Hoppas bara att förkylningen flyr sin kosa. 


Därför började alltså Luciasången och andra julsånger repeteras redan i oktober. Förmodligen trappas det hela upp nu. Repetitionerna duggar tätt och ”Klipp & Klapp bilen” lånas ut hela tiden. Mamma sitter hemma och kan enbart komma mig med hjälp av cykel eller till fots. 

Men som Ni vet, jag har ju jobbet här hemma och saknas något från affären handlar artonåringen så gärna på vägen hem. Det är ju tur att denna tråkmånad, november, inte har en enda agilitytävling inbokad. 

Kommentarer :

#1: Aina%2520Fr%25F6jd

Min röst på dottern går iväg idag :)

Svar: Kram till dej!!/P
Pernilla

skriven
#2: Gittan

Jag kan bara säga, en bättre luciarepresentant finns inte! Vacker flicka, fantastiskt hår, sjunger sagolikt MEN det allra bästa är att hon är så mjuk och varm inombords( tycker jag). Hon är absolut värd att bli Gotlandslucia 2017. Vi har självklart redan röstat. Kram till er

skriven
#3: Gunnel

Så roligt! Jag håller tummarna för att din dotter blir vald till Lucia. Hon är lång, har ett fantastiskt hår och är mycket vacker så hon passar perfekt. Dessutom sjunger hon bra.

skriven
#4: Sussi

Så roligt. Verkligen en ära att få vara med i Luciatåget. Förstår varför, långt fint hår och otroligt vacker :)

skriven
#5: Malin B

Ljus och glädjespridare passar er dotter perfekt! :)

skriven
#6: Lotta

Grattis! Så roligt! Naturligtvis så ska jag rösta på denna fantastiska tös. Hoppas verkligen att hon får sprida ljuset runt om på Gottland med ljus i sin krona.

Kramar till henne

skriven
#7: Erika

Har för åldrad webläsare så kan inte lyssna, men ett fint Luciagäng är det i alla fall!

skriven
#8: mammakero

Dottern din är min favoritlucia! Hon har allt, så klart har jag röstat på henne!

skriven
#9: Gittan

Så fin hon är och så kul att vara med, håller tummar och tår. Trevlig helg till er.

skriven
#10: Paula

Men oh så vackert hon sjunger, jag fick ståpäls som Gunde säger! Håller alla tummar för att hon ska bli krönt som >Lucia även om alla kandidater säkert får en minnesvärd tid. Här i min lilla stad har det varit skralt några år med Luciakandidater, Lions som håller i evenemanget har inte fått tillräckligt med anmälningar. Så synd. När jag växte upp i Helsingfors var ju Lucia-traditionen bara för oss finlandssvenskar, vi var ju inte så många, så jag var med i Luciakören varje år! Lucia kröntes i vackra Finlandiahuset och där stod hela kören, vi var måånga, under hela kröningen. Jag var med tills jag flyttade till Sverige. Vilken fantastisk dotter du har...

skriven
#11: Linda

Åh så roligt.... jag har själv varit med i samma arrangemang, fast i Norrbotten då. Det var 1994 - jag var 22 år. Blev inte lucia. men jösses vad kul (och jobbigt) det var. Minnesvärt. Verkligen.

skriven

Kommentera inlägget här :