Höstlov med julkänsla

Vi avverkar höstlovets sista dagar. Lilla H har varit hos sin mamma några dagar och i morse tog jag och maken en skön promenad tillsammans. 


Det händer inte så ofta nu för tiden att vi kan gå långa turer tillsammans. Vi har ju Lilla H hemma som inte kan lämnas ensam och hon är ännu för liten att orka gå så långt. Men nu passade vi på. 

Julkänslan kom krypande under veckan. Det verkar lite otroligt mitt i höstlovet, men jag ska förklara hur det gick till. Men jag tänker/får inte förklara nu utan gör det senare i veckan. 

Men allt spädes på under fredagen när maken kom hem med två flaskor glögg som han fått av en kund. 

Den ena flaskan var en klassisk vinglögg och den andra var Blossa 17! 

Jag provsmakade även om det är många veckor kvar till advent. Hela veckan har ju härjats av julkänslan så jag kännde inget hinder. 
Den heter Old Delhi och är kryddad med "spiskummin och elegant twist av chili". 

Den var........sådär! Jag saknade sötman i den. Men jag gav den en ny chans och andra muggen värmde jag tillsammans med  russin. Ganska rikligt med russin och då blev den ganska okej. Jag tycker inte att glögg ska smaka sprit. Men utan sötman fick den en "sprit-karaktär" som inte tilltalade mej.  Men som det står på flaskan, tillsammans med traditionella glöggkryddor gifter den sig fint. 

Kommentarer :

#1: Linda/Candygirl

jag har inte läst några riktigt bra recensioner på årets glögg. Känns som att det är rätt länge sen dom prickade in en riktigt vinnare. Hoppar nog över den här, tror jag.

skriven
#2: Sussi

Så härligt med långpromenad med sällskap. Härligt att ni kunde unna er en promenad ihop.
Den glöggen lät inte jättegod men jag kommer nog smaka jag med. Fast lite närmare jul ;)

skriven
#3: Gitsan

Läste om kontaktfältet och associerar till targetplattan (ett glasslock) jag har börjat använda till Hebbe. Det är ju när man sätter tassen/tassarna där som belöningen kommer :)

Glögg är inget som tilltalar mig. Hur många år har vi inte köpt en flaska, som sedan bara blivit stående? Nu för tiden nöjer jag mig med en kopp nära grannen har sin bjudning på 1:a advent

skriven
#4: Malin B

Jag har köpt saffran i veckan då det såldes till förmån till idrottande ungdomar. Det är det närmaste julkänslan jag kommit i veckan. ;)
Glöggen årgång 17 känns inte som min grej...

skriven
#5: mammakero

Även jag började längta efter lite julmys, så jag åkte och kollade årets julpynt för att få lite idéer...! Passade på när maken inte var med, så jag kunde njuta i egen takt.

skriven
#6: Erika

Så mysigt för er att koppla av med en långis tillsammans <3 !

skriven
#7: Lotta

Tack för tipset att lägga i russin. Jag gillar inte heller att glöggens goda karaktär dövas av spritsmak.
Glögg sitter fint nu tycker jag, mina barnbarn och jag köpte en flaska vanlig alkoholfri glögg som väntar på oss när vi kommer till stugan nästa gång :)

skriven

Kommentera inlägget här :