Tävling kräver träning

Vad vore mitt liv utan hund? Förmodligen vore jag i stället, med häst. Jag bytte nämligen hästarna mot hundar en gång i tiden. En period för några år sen dammade jag av hästintresset och tog hundarna med på ridturer. Men det varade i några år sen insåg jag att hästar tar alldeles för mycket tid. 

Hundarna kan jag med lätthet sätta på ett koppel och så är man iväg. Hästar kräver mycket mer förberedelser och blir tidskrävande. 

Sjuttonåringen planerar en agilitytävling i februari. Hon ska starta Winston för första gången. Dagen efter den tävlingen finns en rallylydnadstävling i en närliggande stad. 

Jag och Benji tänkte vara med på den tävlingen och därför dammar vi just nu av våra kunskaper. 

Ett par gånger har vi i alla fall tränat och så länge jag har godis i fickan är Benji med på noterna. 

Förra veckan var jag och sjuttonåringen till och med så ambihlsa att vi hyrde in oss i en hall en timma. Snön yrde runt knuten och där inne stod vi i värmen och tränade. Lyxigt, är ordet. Idag töar det ute igen, så

snart ser det nog ut som på de övre bilderna. Barmark! 

Rallylydnad, för er som undrar!

En lydnadsgren med hund i olika svårighetsklasser där man går en bana efter skyltar. Man ska svänga, snurra och röra sig med hunden följsamt vid sidan. Olika kommandon ges efter vad som anges på skyltarna, ligg, sitt, stå. Det kan vara vid sidan eller framför föraren. Poäng dras av för varje "felaktighet" men det tänker hag inte gå in på här. 
Jag har tävlat i "vanlig lydnad" förut (med min Puma, ni som hängt med så länge (pernillaochpuma.blogg.se)) men den lydnaden är mer strikt och lite militäriskt kommenderande. Här i rallylydnaden får man prata, locka och vara lite mer "lattjo lajban" vilket jag har lite svårt för. 

Kommentarer :

#1: mammakero

Det känns som om det skulle vara roligare, både med att träna hundar, som rallylydnad mot vanlig lydnad...! Kul att det finns möjligheter med att hyra en inomhusträningshall under denna kalla och mörka årstid!

skriven
#2: Linda/Candygirl

Vad spännande.. hoppas det kommer gå bra för er.

Hästar verkar kul - men måste ta en sabla tid i anspråk. För att inte säga pengar.

skriven
#3: TantGlad

Låter intressant att träna hundar. Dom är ju lydiga, och inte som katter som har sin egen vilja. Men själv är jag mer en kattmänniska.
Ha det gott!

skriven
#4: Erika

Vad trevliga ni ser ut :-) ! Kommer att bli kanon. (Och godis i fickan får du ju faktiskt ha på tävling också förutsatt att det inte trillar ut på plan eller att du belönar på plan :-) ! )

skriven
#5: Malin B

Jag kanske skulle vara en riktig fena på rallylydnad jag som är så lattjo! ;) Det där med 90-talet lär jag få äta upp.
Kut, kan det vara Kul Utan Trälande?

skriven
#6: Paula

Utan att överdriva kan man säga att du har många järn i elden och är ambitiös med vad du än tar dig för.
Har en kompis som tävlar i rallylydnad med sina tre collien, hon tävlar nog varenda helg...
Här på gården har vi fått en ny hyresgäst, en liten valp på 8 månader, med betoning på liten, blandning mellan chihuahua och malteser. Blinka har inte fått tillfälle att träffa Walter ännu, men hon går och nosar hur länge som helst när jag släpper ut henne. Han är väldigt försiktigt o ville inte ens komma fram till mig när jag var utan hund...ojoj, o Blinka som är ganska hård och uppfostrande. Nå, just nu löper hon så jag undviker möten än så länge, sen ska det väl gå bra.
Fortsätt håll igång med alla dina aktiviteter, om bara kroppen var med mig så kunde man fundera på annat än promenader. Men min hund får i allafall jobba med nosen vareviga dag..

skriven
#7: Sussi

Sambon är lite nyfiken på rallylydnad. Vi får se om det kanske blir ett försök framöver :)
Hästar är trevliga och fina djur. Så länge man slipper allt vad skötandet heter. Har en arbetskollega som har häst. Det är tidiga mornar och sena kvällar i stallet..

skriven

Kommentera inlägget här :