Så ska julen ut

Jag brukar hålla ut till 20-dag Knut men inte i år. Julen åkte ut tidigare. Men jag kan inte påstå att jag fått ordning på allt efter bortstädningen. Nej, saker står lite hur som helst men kanske finns det tid och ork i helgen? Tid för lite "husvård". 

Appropå Tomte och julgranskakning, så åkte jag tillsammans med Lilla H och sjuttonåringen och hälsade på Tomten, Tomtemor och hans Bror. Det gjorde vi dagen innan nyårsafton. Då åker man gammalt ånglok ut i skogen och där får barnen godispåse av Tomten och hans Bror. 

På Gotland finns inga tåg, för er som inte visste det. Men i Dalhem mitt på Gotland, har en antusiastisk förening lagt räls och där kan man åka tåg på gammalt hediligt vis. "Tomtetåget" har hag åkt med både Lilla H:s mamma och sjuttonåringen när de var små. Men nu har färden blivit betydligt längre. 

En mysig utflykt med glögg och pepparkakor. Sjuttonåringen tyckte det var lite pinsamt när Tomten gav henne en godispåse men det smakade säkert bra? Här ser Ni henne i färden tillbaka i första klass-vagnen. 

Något annat som också smakat är pepparkakshuset. Nu är det ett minne blott men det har prytt vår köksbänk i jul och har också stått nära en tågräls. 

Kommentarer :

#1: mammakero

Vilket fint pepparkakshus ni gjort!! Är det inte tråkigt att ta sönder något så fint?

skriven
#2: Mycket annat och lite betong

Jag tog bort julsakerna igår men kartongerna kom bara till hallen...
Kul med tågresan till tomten som en avslutning av julen. Man är aldrig för gammal för en godispåse!

Hälsningar Agneta

skriven
#3: Malin B

Jag gillar att ta fram ljuset - som jag tycker att jag gör när det röda och tomtar försvinner men SÅ mysigt då det är jultid.
Jätte fint pepparkakshus och tomtetåg, det var spännande!

skriven
#4: mammakero

Precis så är det för mej med så fort jag börjar träna. Ibland funkar det en vecka, ibland mycket kortare, innan min kropp drar i handbromsen och välter omkull mej för en lång tid framöver... Alltid är det något: migrän, värk, förkylning eller helt enkelt fotleder och axlar. Gissar att det är för att jag går ut för hårt i förhållande till hur dålig kondition jag är i nu...

skriven
#5: Gittan

Här ska julen bort i morron var det tänkt. Härligt att åka ånglok det har vi här i Västervik också som går ibland vissa helger. Vi var också och hälsade på tomten och dom gav önskelistan till honom.

skriven
#6: Gunnel

Så mysigt att åka Tomtetåg. Jag älskar pepparkakshus men lyckas aldrig få till något som håller ihop. Är nog en dålig "snickare". Kram

skriven
#7: Linda/Candygirl

Mysigt... sånt där gillar jag.

Vårt pepparkaksbygge står än. Och ska visst göra så till nästa november - påstår ungen.

skriven

Kommentera inlägget här :