Ljusare fast mörkare.

Snön har nästa helt smält bort här. Det lilla som finns kvar fryser på natten och smälter sakta på dagen. Resultatet blir is. 

När snön försvann från skogens stigar blev det mörkt på mina tidiga promenader igen. Trist! 


Samtidigt glädjs jag åt att tidigare och tidigare se horisonten ljusna. 

I ena av åkerns hörn ligger snö kvar. Inte mycket för grannen att åka skidor på. Men spåren i snön skvallrar om att hon hann ut innan det började smälta. 

Hon åker plikttroget sin runda på skidor när vintern tillåter det. 

Själv äger jag inga skidor och har ingen plan på att skaffa mig några. Nej, jag väntar på resan till Järvsö i slutet av februari då vi ska åka utför i stället. Dock på hyrda skidor och det duger bra för mej. 

Här sitter jag och Benji och tittar på ljuset som åter har kommit tillbaka när vi kommit hem från morgonrundan. 

Och där kommer ju solen! 

Kommentarer :

#1: Linda/Candygirl

ljuvligt med återvändande ljus... nu väntar jag på att gatlyktorna ska hinna släckas innan jag gjort morgonrundan den morgonen jag hinner jogga före jobbet. De var nära i onsdags. Nästa gång är på torsdag så då borde det hinna släckas.. :-)

skriven
#2: mammakero

Här finns inte någon snö alls. I morse var det en tunn frostyta på vägarna, men konstigt nog inte halt. Det är konstigt nog ljusare i mörkret än i december! Även utan snö...

skriven
#3: Malin B

Det är lika mäktigt varje år när ljuset återvänder!!! :)
Det där med att ha det glatt - på isen - är INTE min grej. Har broddar på när väglaget kräver. Det känns tryggare.

skriven
#4: Maria

Fina bilder. Det är nackdelen när snön försvinner. Det blir mörkt och vilken isgata ni tycks ha. "Var försiktig lilla foten var du går. Var ..." Trevlig helg!

skriven
#5: Malin B

Tack för ditt moraliska stöd om kontrollen! ;) Lätt fixat om det var fjärrkontrollen.

skriven
#6: JUNITJEJ

Usch och fy för is under hundpromenaderna. Då hoppas jag alltid på att slippa hundmöten.

skriven
#7: Paula

Hej, jag kan meddela att Säfsen har 12 mil spår nu, fantastiskt bra och jag gläds med dem. Många är vasaloppsåkarna som nu kommer hit för att träna. Pratade med en del av dem på loppisen igår, det är så upplivande att ta ett pass där och få ventilera och prata med både bybor, flyktingar och tillresta turister.
Jag längtar också till längre dagar, jag bor i en svacka och solen orkar fortfarande inte upp ovanför trädtopparna..

skriven
#8: mammakero

Kanske kan du läsa dikten mellan raderna för att du vet vad vemod gör med ens tankar och känslor. Visst är vintern som ett ide för bryggan. Precis som du skriver, när vemodet rör om bland tankar och känslor, så är det mycket svårt att se längre än näsan räcker. Vilan är längre bort än näsan för mej, både då jag skrev den, som när jag publicerade den. Så när våren kommer med sitt obarmhärtigt starka ljus, kanske jag ser allt klarare jag med. Läste något i den bok jag just läst ut (Sheila O'Flanagan's Familjehemligheter), "Att se på saker och ting som de är, inte som jag vill att de ska vara." Det är något jag och maken måste öva oss på. Att ta hand om varandra oxå. Inte bara att jag tar hand om honom, även jag behöver bli omhändertagen ibland. Om jag orkar hålla vemodet åt sidan, så kanske jag orkar se sakerna som de är.

skriven
#9: Gunnel

Vi har nog haft två eller tre dagar med snö i vinter...precis som det brukar vara i Skåne. Just nu är det disigt och rått och inbjuder inte precis till någon utevistelse.

skriven
#10: Sussi

Nu börjar det märkas lite skillnad att det är ljusare lite längre för var dag som går. Det går helt klart åt rätt håll :)
Sist jag åkte längdskidor resulterade i en operation av tummen. Jag slet av ledbandet i den. Det pinsammaste var att det hände när jag stod still. Jag gled bakåt och tappade balansen. Jag tog emot mig med vänster hand vilket inte var så smart haha

skriven
#11: Bojan

Här märks det tilltagande dagsljuset allra mest på eftermiddagarna. Skönt att det värsta är över :-) !

skriven

Kommentera inlägget här :