.....och vi tävlar och tävlar....

Sommaren håller på att glida ifrån mej. Förra veckan jobbade jag och idag har jag påbörjat två nya semesterveckor. Men ute har det blivit höstkänsla, tycker jag. Sista helgen i Juli, förra helgen alltså, hölls det Rallylydnadstävlingar på min klubb. När jag upptäckte att "min och Benjis" klass skulle gå av stapeln på lördagen men sjuttonåringens på söndagen, var jag lika glad för det. Vi hade Magnus Uggla biljetter och tänkte stanna på Fårö från fredag till lördag. Kan ju inte tävla då! Lika glad var jag, för helt ärligt, jag har ingen tävlingslust med Benji just nu. 

Vi rockade "Fula gubbar" och "Kung för en dag" på Stora Gåremora på Fårö. Bobilen va med och utsikten var fantastisk. 


Hela familjen var med, nästan, en saknas. Men vi som var där hade jätteroligt. Brevid oss stod andra hundtokiga agilitymänniskor och gissa om det blev efterfest på våran balkong? 


Tur jag INTE skulle tävla dagen efter! 

Däremot tävlade sjuttonåringen med Nike och Winston på söndagen. Tre godkända rundor i fortsättningsklass varav två 99poängare med Winston. En vinst och en andra plats. Tjoho! Jag smygtränar honom lite i smyg för sjuttonåringen gillar inte nötande som placerings-träning och positioner. Därför känner jag mig lite delaktig!

Denna helg, den första i augusti, har det varit utställning på schemat. 


Ni som följer dogladyn på Instagram känner igen bilderna. Lördagen visade jag Benji i veteran-klassen. Där tävlar hundar över 8 år. Inga framgångar på lördagen. Fin kritik och excellent i bedömning men inget annat. 


På söndagen var det ny domare och ny ring. Sjuttonåringen som handlade Golden på lördagen, hade ingen annan hund att visa på söndagen och fick därför springa vänstervarvet med Benji. Man får ju dela med sig, så att säga. 

Nu blev det excellent med CK och tredje bästa hane. 
CK betyder att domaren tycker att hunden är av Certifikat kvalité. Hanarna tävlar sen om Certet och tre Cert krävs för ett chamionat. 
Men Benji kom alltså trea där och fick inget mer med sig hem. Men ett CK är tillräckligt för att jag ska vara nöjd. 

Gotland Dog Show är en stor nationell och internationell utställning och många utländska domare. Vi visade för en engelskman på lördagen och domaren på söndagen var från Slovenien. Så här tyckte han om Benji. 


Kommentarer :

#1: Anna

Undra vad dom skulle säga om Råttans underbett :D Ja, det har börjat bli lite höst. Men det är inte höst på riktigt, förrän suset i träden ändras!
Vilka härliga bilder!

// Anna

skriven
#2: Erika

99 poäng är inte illa pinkat :-) . Roligt också med framgångarna i utställningsringen!

skriven
#3: Malin B

Vilka härliga hunddagar och så en Uggla på det, snacka om att ni är djurvänner!!!
Såklart att du är delaktig i framgången. :)

skriven
#4: mammakero

Blev helt konfys då jag ser bilder som du säjer finns på Instagram och jag inte sett! Hur är det ens möjligt? Har legat två mornar på rad och kollat Instagram, för att inte störa maken som sover då jag vaknat för tidigt.
Kul att det går så bra för er!

skriven
#5: mammakero

När du vill och har lust kommer även du att ta tag i städningen. Du har ett liv som är aktivt och rörligt, vilket jag inte har längre. Därför har jag bestämt att jag ska städa och röja hela min semester. Och, alla som hör mej säja detta, ber mej om att avblåsa mina intentioner. Jag skulle så göra om jag fick tillbaka mitt liv. Nu vet jag att det inte är möjligt. Så då gör jag något som jag kommer att tacka mej själv för senare. Nämligen när jag väl börjar jobba igen, då kommer jag inte orka jobba och storstäda samtidigt. Eftersom allt hänger på mej, ingen annan att få hjälp av, så är detta min semester. Trots att den låter fel och att jag kommer att ångra mej, så tror jag tvärt om. Jag hjälper mej då min ork är som störst. Ha inget dåligt samvete, njut av sommar och rörelse med de som får dej att må bra. För jag vet exakt hur det känns att känna att man MÅSTE träffa sin mor hur illa det än känns. Det är så för mej med. Kram!

skriven
#6: Gittan

Härliga bilder och så duktiga ni är. Så fina dom är dina killar
( och tjejer ) jag kan tro att ni rockade loss till Magnus Uggla han får vem som helst till att sätta fart. Han är ju jättebra.
Kram

skriven
#7: Marita

Njuter av dina fina bilder och fart och fläkt. Och att Uggla har ett antal år på nacken märks då inte när han står på scenen.
Höstkänslan har inte kommit för mig än annat än att kvällarna är märkbart mörkare nu så att tända ljus ibland känns helt ok..**
Kramar♥

skriven
#8: Paula

Vilket fint foto på dej där din fina frisyr flyger och far i vinden. Härligt! Hav tröst, augusti brukar leverera! Sommaren är inte slut, långt därifrån. Även september kan kännas som en sommarmånad. Säger jag som längtar till hösten..
Flåt om jag hoppar över det du berättar om utställningar, har ingen kunskap och ärligt inte så mycket intresse, i min värld är alla hundar lika fina, ofta blandraserna är både trevligare och vackrare. Uggla hade man väl kunnat röja med. Fast jag är ingen jättefan. Han har ju charm men ingen sångröst. Ha en skön semester!

skriven
#9: BosseLidèn

Vilket fint betyg din veteranhund fick av den internationella domaren. Jag visste inte att det fanns en veteranklass. Fast nu gick min skalle igång och tycker de borde ha en olddogklass också. Gränsen borde gå vid 10 år.
På tal om oldboys. Jag hade gärna sett och hört Magnus.
Jag har också tyvärr redan fått höstkänslan. Både på morgonen och framför allt på kvällarna.

skriven
#10: Sussi

Åhh Magnus Uggla. Så kul.
Men vad bra det går för din dotter. Bra jobbat.
Bra jobbat med ett CK också :)

skriven
#11: mammakero

Härligt att ha ett liv, ett rörligt liv. Med dotter, make och dotterdotter som gillar att leva bobil och tävla med hundar. Hade jag det skulle jag inte städa. Här är jag fast. Maken har en inbokad månadssemester och döttrarna kan resa vart de vill. Själv kommer jag ingenstans. Därför städar jag, det är det enda jag kan. HipHipHurra! Så var glad över ostädat och obytta gardiner, du har ett liv även om det inte är helt. I know the differens. Kram!

skriven

Kommentera inlägget här :