Femte årstiden

Skolan har börjat och båda mina tjejer har fyllt år. Det innebär att sommaren är slut. Nätterna blir kyliga och temperaturen i poolen sjunker drastiskt. När den yngsta fyllt år brukar det vara slutbadat här hemma. 

Men det innebär ändå inte att den Gotländska hösten är här. Nej då! Den brukar vänta lite till innan den slår ut i ruskiga vindar med kallt regn. Den här tiden på Gotland brukar kallas för den femte årstiden. Dagarna är ljumma och sköna. Östersjön brukar vara rimligt uppvärmd och solen brukar skina medan den höga luften är lätt att andas. Nätterna däremot, är fuktiga och kyliga. En härlig tid, med andra ord. 


Nu har sjuttonåringen gått vidare som myndig. Myndig! Arton år! Fattar Ni? Det gör inte jag! 
Hon har precis börjat sista året på gymnasiet och samtidigt har Lilla H börjat sitt första skolår. 

Det känns lite som en nystart. Nyåret kanske borde ligga i augusti i stället? 

I helgen som var, passade vi på att fira den nymyndiga dottern. När vi ändå skulle festa passade jag på att ta ut min årsdag i förskott och fira den på samma gång. Jag fyller inte år förrän om en månad, men ska det festas måste man liksom passa på. 


Men man blir lätt deckad dagen efter. Oj, så jobbigt det är att dricka vin och vara uppe till småtimmarna. Till och med hundarna gick och la dig innan oss. 

Men nu har vi återhämtat oss och njuter av de sista dagarna i augusti. 

Kommentarer :

#1: Malin B

Grattis i förskott till dig och i efterskott till tjejerna! Då borde medelvärdet bli mitt i prick. :)
Myndig. Det är lite "läskigt" att det går så snabbt med barnen. Tur att vi mödrar står kvar på samma ålder så att de bara växer ifatt oss. ;)
Augusti är verkligen nyår då man har skolbarn.

skriven
#2: Bosse Lidén

Den femte årstiden låter suveränt. :D
Jag blir mer och mer sugen på din ö och hoppas fortfarande att min dröm slår in. ;)
Myndig och myndig. Vi brukar ibland säga att vi kör med gamla åldersregler från förr. 21 år. I värsta fall får jag dra till med att för länge sedan hade kvinnor inget att säga till om. :) Hm. Har inte funkat så bra än så länge. Jag får slipa på taktiken. :)

skriven
#3: Anonym

Hösten på Gotland, tidig och sen, är magisk! / Erika

skriven
#4: Anonym

Hösten på Gotland, tidig och sen, är magisk! / Erika

skriven
#5: Paula

Hej! Jag har en god vän som är född och uppvuxen här i Säfsen. Hon är i 30-årsåldern och har tre barn, den äldstas pappa bor på Gotland och dit flyttade dottern också för några år sedan. Min vän har jobbat med olika saker, men senast som lärare när vi fick så många nya barn genom asylsökande familjer för ett par år sedan. Nu har de familjerna flyttat och hon hade inget jobb kvar. Men, nu har hon fått ett lärarjobb på Gotland och har flyttat dit med de två yngsta barnen! Fick mess idag att hon stortrivs, barnen likaså och att det var ett bra beslut att flytta. Huset här är sålt, vem vet hur länge hon stannar på öjn som hon kallar den? Hoppas du får en skön början på hösten"

skriven
#6: Linda/Candygirl

Härligt med extra sensommar.. typ..

Lite som vår utdragna vinter - den som vi kallar vårvinter.

tänk 18 år. Galet. Om fyra år är vi där. jösses.

skriven
#7: Marita

Ja tänk, 18 år och myndig, vad var det för fel åldersgräns 21 egentligen? Många skulle nog må bra av att ha ett par år till att mogna på.
Grattis till både för och efter, och praktiskt att lägga ihop firandet..**..
Härligt med en femte årstid, man kan nästan kalla September för det med sina sköna dagar och krispiga kvällar och nätter...
Kram och ha det gott♥

skriven
#8: mammakero

Håller faktiskt med dej om att de flesta nystarter, nyår, kommer på hösten! Det är då som sommaren fyllt på reserverna såpass att det finns både ork och tillförsikt för att börja om. I alla fall är det så för mej!
Grattis till dej, för tidigt eller för sent!
Kram!

skriven
#9: Gittan

Ha ha, hela familjen blev utslagna av festen då. Visst blir man trött av det men så kul med lite födelsedagsfirande. Grattis till er alla. Härligt med höstväder med den klara och fina luften. Här börjar också hösten att knacka på, mysigt tycker jag. Kram.

skriven
#10: Gitsan

Så viktigt att ta vara på varje dag med våra nära och kära!
Våra grabbar är nu 27 och 29 år och vårt lilla barnbarn har redan hunnit bli 7 månader! Vilken tur att vi bör så pass nära varandra att jag har möjlighet att träffa henne i stort sett varje vecka :)

skriven
#11: Sussi

Här är det höst, kallt och tråkigt. Det känns lite som om sommaren kom av sig och försvann. Vi får hoppas vi får njuta av lite sol och värme i Rom om två veckor.
Kul med firande. Klart man ska fira när man har chansen :)

skriven
#12: Kia

Mysigt med stranden för sig själv!!
Grattis till alla födelsedagsbarn. Vår äldsta blev myndig förra året och tog studenten innan sommaren. Fast jag tycket det känns helt okej. Blir nog värre när hon fyller 20. Det känns stort! När det liksom är 2 nummer.... :)

Ha det toppen!
Kram Kia

skriven
#13: Gitsan

Läste om ditt problem med sköldkörteln. Jag tog prover i måndags och ska till läkaren nästa vecka.
Kommer att ta med mig en utskrift av vad de nya "riktvärderna" är nu ifall jag skulle ligga över dem, men under de gamla.
(är behandlad med radiojod pga giftstruma för många år sedan)

skriven

Kommentera inlägget här :