Sista veckan

Jag har precis påbörjat den sista semestervecka. Samtidigt som det är skönt att spara på det bästa, ledighet och sommar, känns det vemodigt att behöva tvinga Lilla H att anpassa sina tider inför den kommande skolstarten. För på måndag börjar hon i ettan! 

Men innan vi ska påbörjar det nya läsåret hittade vi på något kul. Åker på agilitytävling! 

Nja, bilden ovan är tagen på väg hem från våra roligheter. Vi hann med lite mer än agility, faktiskt. 

Men vi började i Mönsterås. Tre lopp med Nike och tre med Winston. Nikes lopp strulade. Han var tung och banorna passade honom inte. Winstons lopp då? Snabbaste tid med fem fel. Vad hjälper det att de är snabbast då? Men sjuttonåringen var nöjd med känslan. De var samspelta och hade fint flyt. 

När ett lopp återstod tog hon fram den riktigt viljestarka vinnarskallen. Och visst satte de en nolla. Det räckte till en pinne och en andraplats. 


Sen drog vi vidare på andra äventyr. 


Över den långa bron till grannön och där besökte vi Ölands-djurpark. 


Fördelen med Ölands-parken är att hundar som kan sköta sig, får följa med in. 


Våra tävlingsresor blir lyckade när vi delar upp aktiviteterna så här. En lördag med skällande hundar blir inte så betungande och tråkiga när man har en söndag med andra aktiviteter att se fram emot. Tänker främst på Lilla H. 
Sen gick färden tillbak över bron och vidare till Oskarshamn och färgen hem igen. 

.....och vi tävlar och tävlar....

Sommaren håller på att glida ifrån mej. Förra veckan jobbade jag och idag har jag påbörjat två nya semesterveckor. Men ute har det blivit höstkänsla, tycker jag. Sista helgen i Juli, förra helgen alltså, hölls det Rallylydnadstävlingar på min klubb. När jag upptäckte att "min och Benjis" klass skulle gå av stapeln på lördagen men sjuttonåringens på söndagen, var jag lika glad för det. Vi hade Magnus Uggla biljetter och tänkte stanna på Fårö från fredag till lördag. Kan ju inte tävla då! Lika glad var jag, för helt ärligt, jag har ingen tävlingslust med Benji just nu. 

Vi rockade "Fula gubbar" och "Kung för en dag" på Stora Gåremora på Fårö. Bobilen va med och utsikten var fantastisk. 


Hela familjen var med, nästan, en saknas. Men vi som var där hade jätteroligt. Brevid oss stod andra hundtokiga agilitymänniskor och gissa om det blev efterfest på våran balkong? 


Tur jag INTE skulle tävla dagen efter! 

Däremot tävlade sjuttonåringen med Nike och Winston på söndagen. Tre godkända rundor i fortsättningsklass varav två 99poängare med Winston. En vinst och en andra plats. Tjoho! Jag smygtränar honom lite i smyg för sjuttonåringen gillar inte nötande som placerings-träning och positioner. Därför känner jag mig lite delaktig!

Denna helg, den första i augusti, har det varit utställning på schemat. 


Ni som följer dogladyn på Instagram känner igen bilderna. Lördagen visade jag Benji i veteran-klassen. Där tävlar hundar över 8 år. Inga framgångar på lördagen. Fin kritik och excellent i bedömning men inget annat. 


På söndagen var det ny domare och ny ring. Sjuttonåringen som handlade Golden på lördagen, hade ingen annan hund att visa på söndagen och fick därför springa vänstervarvet med Benji. Man får ju dela med sig, så att säga. 

Nu blev det excellent med CK och tredje bästa hane. 
CK betyder att domaren tycker att hunden är av Certifikat kvalité. Hanarna tävlar sen om Certet och tre Cert krävs för ett chamionat. 
Men Benji kom alltså trea där och fick inget mer med sig hem. Men ett CK är tillräckligt för att jag ska vara nöjd. 

Gotland Dog Show är en stor nationell och internationell utställning och många utländska domare. Vi visade för en engelskman på lördagen och domaren på söndagen var från Slovenien. Så här tyckte han om Benji. 


Så vi flänger och far....

Nej då, vi far och flänger inte runt så mycket, inte om man jämför med många andra, i alla fall.  Men några vändor då och då, är vi iväg på. 


Vi försöker att kombinera tävlingarn med varandra, så att man får ut så mycket som möjligt vid varje resa. Jag och maken kan koppla av och kalla det hela för ledighet. Vi springer ju inga agilitylopp utan kan sitta och sippa vin på kvällarna och mysa. 

På hemväg från Norrland tog vi vägen förbi Lindesberg där sjuttonåringen sprang fyra lopp vardera med Nike och Winston. Fast det blev faktiskt bara tre lopp med Nike. Det sista stök hon sig från då det tog lite för lång tid. Vi har ju båt att passa för att komma hem och vi hade ganska långt kvar att köra. 

Även om vi Gotlänningar har en del rabatt på Destinationgotlands färjor, är det långt ifrån gratis att åka. Många tror att vi betalar några hundralappar per gång, men så är det dessvärre inte. Men bobil och fyra personer betalar vi över 2300,- för att komma över denna våta E4:aDet gäller alltså att få ut maximalt förvarar resa. Därför var sjuttonåringen glad när hon fick allt att stämma i sista loppet i Lindesberg och det slutade med en uppflyttningspinne i hopp och seger.