Ute-jobb

Min plan var att städa in alla Pelargonierna och få in alla krukorna under tak. Sen kom lördagen och den var allt annat än ute-jobb-vänlig. Kallt, rått och grått! Jag frös innan jag ens fått på mig skorna. Jag löste problemet med att stanna inne och skjuta höststädningen en dag.

Att sitta inne och mysa är varmare.

Söndagen var dessvärre inte mycket bättre men jag tog mig i kragen. Pelargonierna står nu uppradade utanför dörren och ska lyftas in......innan frosten kommer och tar död på dem.

Bra Pernilla! Ibland kan du!!!

Självklart kan man träna en hund under tiden som man jobbar. Winston fick bättra på både modet och balansen när han fick stå på vinrankorna i skottkärran under färden fram till komposten.

Mitt sällskap i trädgården.

På eftermiddagen pysslade jag och Lilla H vid köksbordet och jag snurrade ihop några löv-rosor.

Kommentarer :

#1: Gunnel

Hösten är en ganska kreativ årstid. Nu ger man sig mer tid att sitta och pyssla. Här har det också rullats lövrosor i helgen. Ha det gott.

skriven
#2: Gittan

Ja nu är det höst ute, blåsigt och kallt. Men vilken bra hjälp du har i trädgården då och så fin bild på alla tre killarna.
Det är skönt när man fått i ordning på "höstbestyren" vi har inte tagit upp båten än men det blir väl snart. Vi åker ju ut till ön en gång till innan vi tar upp den och ser över allt, har ju gjort klart där ute men det behöver ändå ses över till vintern. Ha en skön höstdag. Kram.

skriven
#3: Malin B

Vilken bra hundträning och superfint höstpynt inne hos dig.

skriven
#4: Mycket annat och lite betong

Smart att stanna inne. Det KUNDE ju ha blivit bättre väder på söndagen. Mina blommor står också utanför dörren och väntar.
Kul att åka skottkärra!
Min ena sheltie älskade att åka skottkärra. Så älskade hon att gunga hängmatta och när vi skulle skaka mattor ville hon ligga i och vi fick gunga fram och tillbaka.

Kram Agneta

skriven
#5: Erika

Så fint du har pysslat!

skriven
#6: Sussi

Jag tänkte plocka in pelargonerna jag med men en sån grå, kall och trist dag gjorde att jag struntade i det. Nu har jag bestämt mig för att köpa nya pelargoner nästa år. Orkar inte vinterstäda ute haha

skriven
#7: Linda/Candygirl

gillar såna där lövrosor..

Våra pellisar som står ute är slängda, eller intagna. Dom på inglasade balkongen står och ser vissna ut... måste väl ta hand om dom snart också.

skriven
#8: Maria Bromander

Kallt och ruggigt är det men fint med alla pumpor och härliga höstfärger. Fina lövrosor, finns mycke vackert man kan göra av löv. Bra idé. Tack för den!

skriven
#9: Gitsan

Tack, Harry är både piggare och lugnare…
Vi har påbörjat laserbehandling av hans baktassar och idag, när det var andra gången, somnade han nästan under behandlingen.
Nästa vecka ska gubben min följa med så han kan få bildbevis.

Pelargonier tål ju några minusgrader så jag tror inte du behöver ha panik :)

skriven

Kommentera inlägget här :