En lördag mellan 10 och 2

Om man vill glömma smutsiga fönster och en överfull tvättkorg, kan man sätta sig i bilen en lördagsmorgon för att åka till en närliggande Brukshundklubb.

Sjuttonåringen och Winston går kurs i rallylydnad och vi hängde med för att kolla lite. Jag och de brun-vita killarna satt och tittade på. Lite segt, för mycket prat i för långa pass, men ändå bra. Instruktören tittar långt fram och tar upp alla grunder just "grundligt".
"Bra att tänka på när man kommer upp i tävlingsklasser längre fram".
Det är bra att tänka framåt och lägga rätt grunder så man inte missat något. Men att få till det på rätt sätt som instruktör, är en konst. Jag som tittar på, ser hur deltagarna tappar fokus och börjar gäspa.

Jag ska försöka ta mig i krager och damma av mig och Benji och träna lite vi också. Det är ju kul!

När rallylydnadskursen var klar, åt jag och sjuttonåringen vår medhavda sallad och sen lånade vi klubbens agilitybana.

Alla hinder står snyggt uppradade vid ett förråd, på den här klubben. Inga hinder ute på plan när ingen tränar. Praktiskt för den som klipper gräset men jobbigt varje gång man ska träna.

Men vad ska man ha en mamma till? Till att bära, rasta, motionera och betala, så klart. Haha! Sen tränar sjuttonåringen tekniken.

Varje liten del avslutas med belöning i någon form. Belöning för Nike kan vara en tuff kamp med kamptrasa, att få springa efter någon leksak eller en bit godis.

Winston fick avsluta men lite teknik, han också. Efter träning i både rallylydnad och agility, var han lagom trött på eftermiddagen. Skönt, för det är inte så vanligt att han blir trött.

Nu återstår den fulla tvättkorgen och en hel del smutsiga fönster. Blä så tråkigt.

Kommentarer :

#1: Josefin

Vilken fantastisk lördag!

skriven
#2: Gittan

Vilken härlig dag ni hade, ja mammor är ju bra att ha och så duktiga ni är. Så kul för killarna att hålla i gång för det kan dom väl göra hur länge som helst kan jag tro. Kram.

skriven
#3: Malin B

Ett bra aktivitetsval en lördagsförmiddag!
Det andra väntade ju så snällt...

skriven
#4: Maria Bromander

Fin och rolig lördagsförmiddag på tu man hand det låter roligt. Precis, mammor är bra att ha men hoppas du fick lite hjälp av övriga huset när du kom hem. Själv ska jag också försöka putsa fönster idag. Hur det blir med det återstår att se. Du ska ha en bra vecka!

skriven
#5: Erika

Ja, det gäller verkligen att det blir en bra balans mellan teori och praktik på kurs. (Visst är det sällan det sker :-) ?)

skriven
#6: Linda/Candygirl

Putsa fönster går i ett huj när man har köpt en sån där fösterputsaparat. Älskar min kärsher (eller vad den ni heter).

Svar: Jag har en sådan men jag tycker inte att jobbet är ett dugg roligare för det.
Pernilla

skriven

Kommentera inlägget här :