Hösten kom till ön

Vi hade sommar och sommar och ännu mer sommar. Sen, pang, hösten kom på bara några dagar. Från kortbyxor till mössa och vantar på bara två veckor.

Dagtid behövs inte vantar men på morgon, då när det ännu är mörkt, då är det skönt med vantar och mössa.

Blåsten hör till allt det höstiga. I går var en båt till Oskarshamn i ställd. I kväll hände samma sak. Just på den turen går bara "lilla snabbfärjan" just nu och den är lite känsligare för vindar och vågor.

Just den lilla båten ska vi åka på fredag. Färden går till Oskarshamn och sen ska vi vidare nedåt i Sverige. Dotten och Springer-killarna ska tävla. Lite nervös blir jag allt. Tänk om båtskrället inte kommer att gå!

Å andra sidan är det inte roligt att sitta på havet när det blåser. Hjälp mig att hålla tummarna för att vindarna blåser åt rätt håll och att det mojnar och blir lite stillsammare.

Det är inte speciellt roligt att planera tävlingsdagar som inte går att genomföra.

Sen lägger vi ju en del pengar på att komma iväg också.

Inte bara tävlingsavgifter utan boende också.

Jag vill, jag vill att det ska vara lika fint och lugnt på fredag så som det är på bilderna.

Kommentarer :

#1: Malin B

Jag håller tummarna för lugnt väder och trevliga dagar för två- och fyrbenta!

skriven
#2: Gunnel

Det är vackert ute i naturen nu. Jag har plockat en del lönnblad som jag håller på att göra rosor av. Färgerna är så tjusiga.

skriven
#3: Sussi

Usch ja. Det gick lite för fort från värme till kyla. Nu längtar man redan till våren nästa år ;)
Håller alla tummar jag har för att båten ska gå som den ska på fredag och lycka till :)

skriven
#4: Linda / Candygirl

Ja nog går det väl en hel del slantar på tävlandet. Resa är ju itne gratis. Och verkligen inte boende. Sen kostar ju hundar och sånt en hel del också.... men det är ju på en bra sak ni lägger pengarna... en rolig och riktigt bra hobby måste ju få kosta . :-)

skriven
#5: MartinaOlsson

hej! allt bra? :)

skriven
#6: AnnaKK

Samma väderomslag här... Brrrr! Och blåsigt, som sagt var. Hoppas innerligt att ni kommer iväg som planerat - jag håller tummarna, och önskar även för egen del att vindarna lugnar ner sej!

Ha det gott, och lycka till på tävlingen! ☺

skriven
#7: Paula

Finns det klippkort till Gotlandsfärjan??? Barnbarnets pappa bor numera på Gotland och det är ett lite helsike för det blir lika dyrt att åka dit som till Mallorca, typ...
Självklart håller jag tummarna för lugn färd på havet, tycker det är värre med storm på en färja än i en segelbåt. Rörelserna känns naturliga i en segelbåt men en färja bara kränger onaturligt. Ha det gott

Svar: Det finns pendelkort men de är ganska dyra så man bör resa mycket om man ska tjäna på det.
Pernilla

skriven
#8: Sussi

Sv. Vad härligt att fira jul hemma i år. Även om det oftast betyder mer jobb med matlagning och pyntning. Jag längtar lite i hemlighet till första advent så man får börja julpynta lite. Men du.. säg inget haha
Hur gick det med tävlandet? Gick båten som den skulle?

skriven
#9: Maria Bromander

Precis sådana stora fina flugsvampar har jag letat efter bara för att de är roliga fota men inte en enda har jag hittat. Jo, halvt förtorkade men nu fick jag njuta av dina fina bilder. :) Tack!

skriven

Kommentera inlägget här :