Dagar man saknar

Sommaren käns avlägsen åt båda hållen. Vi hade den kvar så länge här hos oss och ändå känns det som om det var extremt länge sen.

Det är dessutom mycke länge till nästa sommar. Nästan så långt så man inte kan greppa det.

Jag och sjuttonåringen tog en sväng till stranden för att motionera hundarna i sanden.

Där sänder vi dem mellan oss så att de får konditionsträna och vi går i backarna för att de ska få bygga muskler genom att klättra. Omväxlande och allsidig motion är extra viktigt för hundar som arbetar hårt. Jag hoppas att vi ger dem de bästa förutsättningarna för att hålla.

Nike smet iväg i ett obevakat ögonblick, för att kasta sig ut i vattnet. Suck, denna badtokiga hund! Vår plan är att de fyrbenta ska få börja konditionssimma i det ny hundsimmet i stan. Men under sommaren simmar vi dem i havet på fri hand. Springerkillarna kastar sig hejdlöst i havet och simmar och simmar. Den lilla blå är inte lika begastrad. Men då han ännu inte börjat tävla behöver han inte heller så mycket kondis, än.

En öde strand en grå höstdag. Men jag tycker det är vackert och underbart energigivande vid havet. Men så jag redan saknar de varma sköna sommardagarna.

Kommentarer :

#1: Erika

Det låter som fantastisk träning! Man känner ju själv hur det tar att gå i sand, så det är klart att intervaller i sand är ganska genialiskt :-) .

skriven
#2: Gunnel

Att vandra eller springa i sand är bra kondition för både två och fyrbenta. Fina bilder på dina hundar. Jag saknar verkligen att ha hund, men försöker övertyga mig själv om att jag inte ska skaffa någon ny. Ha en fin helg.

skriven
#3: mammakero

Även jag saknar sommar och semester. Två år förstörda och inte någonting att sakna. Hemskt men sant. Hoppas så jag blir grön att maken är återställd i benet till nästa sommar...

skriven
#4: Malin B

Jag gillar dina fina hundbilder!

skriven
#5: Paula

Hej, jag trivs bäst vid havet en blåsig dag när naturen visar sig från sin temperamentsfulla sida. Då gillar jag att trotsa vädergudarna och gå i motvind tills jag är fysiskt trött och frusen. Då är man så himla nöjd när man kommer in...
Kramen

skriven

Kommentera inlägget här :