Vit envis snö

Snön envisas med att ligga kvar. Vi har kallt på nätterna så det tar tid innan värmen stiger på dagen. Annars brukar ju 3-5 grader få snön att försvinna snabbt.

Träden har inte släppt sina blad än. På vissa ställen är träden ännu gröna. En märklig syn. Snön har sjunkit ihop något de senaste dagarna även om det ännu är massor av snö kvar.

Så här såg det ut i veckan. Massor av snö hade kommit under natten och inte en vindpust hade rört grenarna. Nu låg både träd och grenar över både vägar och stigar då snön var fuktig och tung.

En buske i vår trädgård. Det går inte att skaka av grenarna för snön har fryst fast. Bara att hålla tummarna för att grenarna håller.

Resultatet av Gotlanda klass 2 varning i veckan. De enda som drog öronen åt sig av varningen, var de som inte hunnit få på vinterdäck. Annars är vi vana vid klass 1-2 varningar. Jag menar, det blåste ju knappt.
Men jag hade några kunder som ringde och bokade om sina hundar. De skulle köra långt och verkstäderna hade kö för att skifta däck.

Någon hade valt att ta sig hem på annat sätt än cykel föregående kväll. Klokt!

Vackert, vackert, vackert! Jag har börjat längta till advent. Lilla H har också fått jul-känning och tycker att vi bör baka Pepparkakor snart.

Kommentarer :

#1: Gittan

Ja snart är det dags för pepparkaksbak ju, tiden går. Vilka fina bilder och visst är det vackert med snö, men det ställer ju till mycket oreda på en del håll. Ni har ju fått en del. Vi har ett litet lager på backen och nu är det sol och -3 härligt väder men det blir ingen promenad för mig nu för vi ska ha barn och barnbarn här på mat i eftermiddag så det är förberedelse i köket som gäller. Det blir kul att träffa dom. Ha en trevlig söndag och kram på dig.

skriven
#2: mammakero

Åå så fina snöbilder! Vet inte vilken som är finast, men den översnöade cykeln var fantastisk! En snöcykel har jag aldrig sett förr!! Snön vi fick är oxå kvar och det där att löven ligger som ett eget litet täcke över snötäcket har även vi, åtminstone på en del platser. Bland annat i vår trädgård! Blodbokens löv ligger strött över som strössel på glassen! Det är många som blir tagna på sängen varje vinter. De bästa lösningarna är ju att inte använda bilen då den inte har vinterdäck! Så de kunder som flyttade klipptider var bra människor! Tänk om de som korkar igen gator och vägar runt om i Stockholm oxå tänkt så....

skriven
#3: Linda/Candygirl

Tjusigt. Hoppas ni får behålla snön över jul i alla fall.

skriven
#4: Maria Bromander

Så vackra snöbilder. Du är bra på att använda kameran och jag bara njuter av resultatet. Visst är det märkligt med snön medan det finns löv kvar på träd och buskar i alla färger. Vackert även om jag tyckte snön var lite sytlig ibörjan så känns det som att nu kan den lika gärna ligga kvar. Bara vi slipper ishalka. Men det blir som det blir o det blir antagligen bra det också. Var rädd om dig blogg kompis. Kram Maria.

skriven
#5: Gunwah

Vackra snöbilder. Ingen snö här men regn och varmgrader. Barnbarnet är glad som får köra sin moppe igen :-) Önskar dig en fin dag. Varm kram :-)

skriven
#6: Gitsan

Lite lustigt, jag tog också ett kort där löven landat på snön :)
Här i Stockholmstrakten har vi plusgrader och kommer förmodligen att ha det de närmaste veckorna, så nu börjar allt bli en enda sörja. Inte så upplyftande när man har vovvar ...

skriven
#7: Erika

Ja, vilken tid det tar för sådana mängder snö att smälta!

skriven
#8: Malin B

Om jag inte behöver ge mig ut på hala vägar är det riktigt vackert med snö!

skriven
#9: Paula

Men så vacker vinter ni har! Eller hade? Här är det mesta borta, putsväck, hoppas vintern återkommer innan jul...
Imorgon ska ingreppet göras på Blinka, håll tummarna

skriven

Kommentera inlägget här :