Nu går det undan.

Nyss hade vi sommar. Den Gotlandska sommaren varade ju en bit in i oktober och jag har nyligen plockat bort Flippflopps och sandaler.

Några veckor upplevde jag färgsprakande träd och sen blev det grått.

Tittar man noga i allt grå, hittar man ändå färgprakt och vackra ting. Med onekligen kom hösten med sitt höstrusk.

Knappt hade ruskvädret börjat när det plötsligt varnades för snö nu till helgen.
Ja, ja, men vi på Gotland får sällan se snö innan jul. Därför var det ändå lite charmigt när de första flingorna började flyga i luften.

Under tiden som jag och sjuttonåringen tillbringade söndagen i ridhuset, slaskade det rejält utanför. Uppslutningen var dålig på helgens träning för det var inte många som hunnit få på vinterdäck på bilarna.

Jag och Lilla H han däremot rulla till några klot av den första snön, när vi kommit hem.

Snön har fortsatt att falla och i morse var det fortfarande vitt utanför dörren. Sällan ligger snön kvar så här tidigt, för trots fruset från skyn är det milt på marken.
Jag vet inte vad som hände i min hjärna men jag satte på mig kläder. Massor av kläder. Blotta åsynen av snö gjorde att jag trodde det var väldigt kallt.
Oj så varm jag var, när jag och killarna närmade oss hemtrakten efter vår morgontur. Det är inte samma sak att ta en tur i skogen i raskt tempo som att frysa i ett ridhus. Jag borde veta och nu vet jag ännu bättre.

Kommentarer :

#1: Erika

Hoppas att allt funkar bra trots klass-två-varning på Gotland!

skriven
#2: Gunnel

Jag tycker också att den första snön är nåt fantastiskt, men sen vill jag helst inte ha mer. Skånevintrarna liknar aldrig de man ser på vykort så jag hade gärna hoppat över den årstiden...förutom julen då.

skriven
#3: Linda/Candygirl

Mysigt med snö... vi har bara fått 1 cm. Men det kommer.. det kommer. Just nu är det fult och fruset. Och barnen har inget kul att leka med.

skriven
#4: Gitsan

I Stockholmstrakten är det inte mycket som fungerar idag, pga de stora snömängder som kommit ner...

skriven
#5: Paula

Hihi, ja antingen är man underklädd eller överklädd, jag luras att inte ta på mig så mycket varma kläder eftersom jag fort blir varm när jag håller mig i rörelse. När det sedan viner nordanvindar då saknar man plötsligt halsduken som hänger kvar i hallen...
Tack för uppmuntrande ord, jag har beslutat mig för att vara positiv och tro på att allt går bra

skriven
#6: Malin B

Här snöade det klippt hela söndagen. Mysigt så länge man inte behöver ge sig ut på vägarna. I tisdags morse hade det kommit 30 cm nysnö och det var två spår att köra i på vår lilla väg. Övervägde om jag skulle stanna hemma, tur att jag inte gjorde det för resan gick bra och ju närmare stan jag kom ju mindre snö blev det och vid mitt jobb var det ingen ny snö alls...

skriven

Kommentera inlägget här :