Lugnet som lägger sig

Lugnet lade sig precis över köket. Jag behövde inte lämna Lilla H i förskolan idag utan stannade kvar hemma när de andra sa "hej då" i dörren. Hundarna har fått sin promenad tidigare, precis som vanligt och nu har de också fått mat. Kaffet är klart, ljusen brinner på bordet och enbart Winston tassar runt kaninburen för att se om det finns något halmstrå han kan nå och dra ut på köksgolvet.

Månen lockar sakta upp solen och himlen ger oss ett skådespel morgon och kväll. I alla fall när molnen inte täcker sikten för oss. I fönstrena hänger redan stjärnor. Adventskjustakarnas sken smittar av sig på mig och julstämningen är ett faktum.

I eftermiddag slutar jag tidigare än vanligt och jag ska in i den mörkaste garderoben och rota fram adventspynt. Nu ska mina stjärnor och stakar också upp.

Adelsgatan i Visby har förberätt sig för Julskyltnings-söndag. På lördag är det julmarknad i skolan och Pernilla är tillbaka på banan med barn nummer 3! Det blir aldrig av med mig i den skolan. Men å andra sidan har jag rutinen inne och vet hur det går till när de säljer julgodis och bakverk i förmån för SOS-barnbyar. Ett arbete som är så viktigt och så lärorikt för barnen. Lärarna har bytts ut efter hand med åren som gått, men jag känner ändå många i lärarkåren. Två av dem är kvar sen tiden med vår äldsta dotter, Lilla H:s mamma. Nu kommer vi på marknad på lördag i samlad trupp. Tre generationer i en konstig familjesituation. Men just nu känns allt det "konstiga", väldigt bra. Så pass bra som det inte känts på över ett år. Lugnet kanske tänker landa i mej också.

Kommentarer :

#1: Linda/Candygirl

Låter som ni kommer få en mysig helg.

Här ska det bakas morgonpepparkakor och kanske kokas knäck. Vi får se vad vi hinner/orkar.

Först blir det fredagsmys med grillade hambisar.

skriven
#2: Gittan

Så mysigt det låter och härligt att du har landat, visst är det en härlig tid med advent och den stundande julen. Trevlig helg. Kram.

skriven
#3: Malin B

Det är härligt när det "inte är något konstigt" mellan generationerna. Dessutom är det tryggt och skönt med någon som har rutin - och ett lugn.
Njut av adventsmys!

skriven
#4: Erika

Åh, fina adelsgatan!

Och så skönt att lugnet kan lägga sig på all fronter och ni kan njuta av adventstiden.

skriven
#5: Paula

Nu önskar jag dig en skön och avkopplande första adventshelg. Önskar jag fick strosa där på kullerstenarna i Visby, det ser så hemtrevligt ut.

skriven
#6: Sussi

Här har det julpyntats i flera dagar. Började i torsdags kväll och blev inte klar förrän idag. Jag har knappt hunnit vara hemma något..
Gud så mysigt på Adelsgatan. Det gör så himla mycket när lite ljus kommer upp.
Vad kul med julmarknad. Jättebra att dom stödjer SOS barnbyar :)

skriven
#7: mammakero

Vad härligt att sitta en stund själv och se adventsljusen från grannens fönster i mörkret! Älskar ju den här tiden fram till jul. Den är hektisk och ibland rent helvetisk på jobbet, mycket beroende på vädret. Nu har jag äntligen pyntat klart hemma. Lussebullebaket är på gång. Skulle helst ha velat gå ut kl 16 och kollat tomteparaden, men nu ska jag baka istället!
Härligt att du har 3/4 delar av dina flickor hos dej i jul. Förstår att den felande länken skaver i hjärtat, men precis som du säjer, det finns inte något du kan göra åt saken, så det blir bästa att inte tänka på det. Fast det är svårt. Båda döttrarna kommer hem till jul. Den älsta först och den yngsta en snabbis, som förra julen. Alla minuter hon är hemma ska jag njuta av!
Kram till dej min vän!

skriven
#8: mammakero

Hade du kommit hit och tävlat i agility, hade jag kommit för att titta på er in action! Något jag verkligen skulle ha älskat att se! Hahaha!

skriven
#9: Junitjej

Så fina bilder!

skriven
#10: Junitjej

Så fina bilder!

skriven

Kommentera inlägget här :