Körkort i poolen

Winston och Nike har tagit simkörkort under hösten.  

3-4 gånger per månad försöker vi få tid över för ett simpass. 

Vi tränar ju killarna varierat på alla möjliga sett och det tror jag är hälsosammast för dem. Vi klättrar, springer löst i skogen, tränar hoppteknik, går i koppel eller bär väska med tyngder, för att ge några exempel. 

Men simning är ändå något extra. Det är skonsamt och ändå bygger det muskler och kondition på bästa tänkbara sätt. 

Sommartid har vi alltid försökt att simma killarna så ofta det går. Men nu har alltså Visbys lilla stad fått ett aldeles eget hundsim som gör det möjligt att simträna på vintern också. 

Stället är perfekt. Där finns djurbutik, veterinärklinik, sjukgymnaster, eller vad man ska kalla dem och så en restaurang där hunden är välkommen. Det finns en hundfrisör där också och även om vi konkurrerar, typ, så önskar jag verkligen att ekonomin ska gå ihop för dem så att vi får behålla stället så som det är. Perfekt, på alla sätt och vis. 

Kommentarer :

#1: mammakero

Låter som hundhimlen! Tänk om stackars Becky hade fått vara med på sånt...

skriven
#2: Malin B

Vilket ställe. Wow!
I köket blev det helt vita väggar efter den där gången jag valde fel. Muntrar upp det vita med förgstarka gardiner. ;)

skriven
#3: Erika

Vad fint det ser ut! Mysigt med ett sim i "lilla" Visby!

skriven
#4: Gittan

Så härligt för dom att gå och simma man vet ju själv hur skönt det är. Bra att det finns på nära håll nu då. Kram.

skriven
#5: Paula

Hunden såg nöjd ut, lika nöjd som matte. Att simma tycker ju många hundar om, men vad är simkörkort? Är det som simborgarmärket, ett visst antal meter ska klaras av? Jag får inte Blinka i vattnet mer än till magen nuförtiden, hon har tyvärr blivit så försiktig och feg. I somras bar jag ut henne och släppte ner henne i vattnet, hon tyckte INTE om mig då...

Svar: På det här simet är en handledare med de första gångerna och ser till att hunden rör sig rätt och inte belastar sig fel. Sen lär vi tvåbenta oss hur man jobbar med uthållighet och svängar för bästa resultat. Man kan ju simma som rehab eller som vi, för styrka och kondition.
/P
Pernilla

skriven
#6: AnnaKK

Vilket ställe!!! Har ingen aning om ifall det finns nåt liknande här nånstans, men jag tvivlar. Så för vår del tragglas det bara på med de vanliga promenaderna... Denna morgon i både iskyla och blåst - ska man kalla det friskt och uppiggande, kanske!? 😊

Ha det fint!!!

skriven
#7: Linda / candygirl

Haha... Gubbrock. Kiss har aldrig lockat mig. Inte Iron Maiden eller AC/DC heller. Power metall ska det vara. Och jag ser såååå fram emot Sabaton konserten i vår. Tyvärr är Accept förband. Hade ju önskat Hammerfall. Men man kan ju inte få allt.

skriven
#8: Linda / candygirl

Haha... Gubbrock. Kiss har aldrig lockat mig. Inte Iron Maiden eller AC/DC heller. Power metall ska det vara. Och jag ser såååå fram emot Sabaton konserten i vår. Tyvärr är Accept förband. Hade ju önskat Hammerfall. Men man kan ju inte få allt.

skriven
#9: Gunnel

Jag har aldrig hört talas om något liknande. Tänk att ha det så välordnat för hundar. Det borde finnas på fler ställen.

skriven

Kommentera inlägget här :