Fantastisk trevlig helg

Vad är en bal på slottet? Vad är en underbar prins? Vad är en glassko när man bara har en?
En bal kan ju vara trevlig och en prins kan säkert vara både snygg och rik. 

Vad är en hundutställning utan utdelning? Nej, inga Cert till Benji. Inte ens Cetrtifikat kvalité faktiskt men väl ändå och 4:a i öppenklassen båda dagarna. Ja, ja, vi är nöjda och glad för jag hade inga höga förväntningar.

Våran vackra Benji

Sextonåring har fått visa massor av hundar. Vänner och kunder har frågat om hon velat visa deras älsklingar och hon har gladeligen sprungit varv på varv i ringen. 

Kajsa 10 år

Jag har pratar med gamla hundvänner och även träffat nya. Jag har skrattat och kommit på mig själv med att ha jätte trevligt. Så skönt att bara släppa alla bekymmer. 

Bingo 10 månader

Lördagen bjöd på värme och sol och mellan varven önskade jag att jag haft kortbyxor på. 

Trazzel 3 år

Söndagen bjöd på isande vindar och iskall dimma. Tröja och vinterjacka räckte inte. Jag frös, jag frös, jag frös! Men vi klarade oss undan regnet. Tack för det. 

Kommentarer :

#1: Decdia

Trist att det inte gick bra, men du verkar inte vara besviken för det!

skriven
#2: AnnaKK

Modigt att ens våga visa någon annans hund - men hon gör det ju väldigt bra, så jag undrar inte på att folk ber henne göra det! :-) Jag vet ju hur de ska stå och så där, men att få dem att verkligen göra det är ju en helt annan sak!

Bilderna på springrarna får mej förresten att minnas hur det var då i slutet av 80-talet när de inte längre fick kuperas. Då försökte ju en del likom rulla ihop svansen och gömma den, så de svansförsedda hundarna skulle se lika dana ut för domaren som de kuperade... :-)

Jag har ännu inte sett wachtlar på utställning, men jag kan ju gladerligen föreställa mej hur det ser ut i ringen när såna visas. Förmodligen är inte alla ens tillfixade i pälsen... Och vinner gör mest troligt den som faktiskt kan stå still så länge att domaren hinner se att alla vinklar och proportioner faktiskt är där de ska!? ;-D

Svar: Det är som du skriver, en ras som inte ofta ses och väldigt sällan i finalringen.
När det gäller Spaniel håller man i svansen för att visa förlängningen av rygglinjen och sen ger man hunden stöd. Men det finns ännu massor av människor som viker undan svansen. Det finns fortfarande människor som håller i öronen på de raser som var kuperade där. Sjukt!
/P
Pernilla

skriven
#3: Malin B

Å, vad jag blir glad av att höra att du haft trevligt och mått gott!!!
Vilken duktig tös du har, men hon har ju att brås på. Jag vill bara krama... Ja, du förstår nog vilka vovvar!!! :)

skriven
#4: Linda / CandyGirl

Attans.. bättre lycka nästa gång.. för jag antar att det här inte var sista försöket. :-) Coolt att hon visar andras hundar också.

skriven
#5: Marita L Carlsson

Toppen att ha en dotter som gillar att ställa, och hon gör det bra också. Då kan du slappna förhoppningsvis och titta och njuta av fina hundar.
Kram💕

skriven
#6: Erika

Skicka omedelbart hit 16-åringen :-D !!! Jag behöver också hjälp sörru. Förresten blev Bojans syster BIS3 på Gotland. Bara sådär!

Svar: Ne men?! Och jag som inte såg BIS-finalen. Frös så vi höll på att dö!!
Pernilla

skriven
#7: Malin B

Jag tror du har helt rätt i det där med åldersskillnad när en blir pensionär och en har en massa år kvar om de vill t.ex. resa...
Min mamma var fyra år yngre än min pappa och "trots det" blev han änkling och pensionär veckorna efter varandra. Det var inte bra...

skriven
#8: Linda / CandyGirl

Svar: Vad menar du är ett bra val och godare än körsbär? Det ÄR Ju ett körsbärsträd.. hmm... :-)

skriven
#9: mammakero

Sötaste gulligaste du! Mitt hjärta blir mjukt när jag tänker på dej! Kram, kram, kram, kram, kram, kram, kram, kram, kram, kram, kram och kram!!!!!!!!!!!!

skriven
#10: Mycket annat och lite betong

Det låter som att du hade EN härlig dag med prat och värme! Tänk att vädret kan slå om så snabbt. Vinterkläder här med.
Så duktig din tjej är att visa hundar!
Snällt att ni låter fågeln ligga kvar med sitt bo. Vi har också en som ligger på ägg på en hylla bland mina vattenkannor. Tur att jag har fler kannor på ett annat ställe.

Kram Agneta

skriven
#11: Linda / CandyGirl

Svar: Ja jag har förstått att det är surkörsbär… och jag pratade med en som hade dom och dom är tydligen jättegoda.. inte sura – alltså. Jag frågade uttryckligen. 🙂 Blir spännande det här.

skriven
#12: Sussi

Vilken trevlig hundutställning. Synd det gick lite så där men så är det ibland. Vi ställde ut vår förra hund när hon var yngre men det gick inte heller så bra. Hennes bedömning började med en tik på den större sidan, där förstod vi att hon nog inte var någon utställningshund ;)
Duktig din dotter är som hjälper andra med sina hundar. Snällt.

skriven

Kommentera inlägget här :