Efterlängtad väta

På söndagens sena eftermiddag kom regnet. Äntligen! Vi har nämligen extremt torrt på Gotland och vi har redan vattningsförbjud på stora delar av ön. Grundvattennivån är så låg att risken för vattenbrist är stor. Tänk att vrida på kranen och inget vatten kommer. Va? 
 
Det är ett senario som är långt bort från vår värd och nu är den kanske ett faktum för oss. Men tänk att det är vardag på väldigt många håll i världen. 


Det regnade i alla fall här och det har regnat rejält. 

 
Vår Japan står i full blom och den hurrar säkert så som alla växter gör av ett rejält vårregn. 


För att få grundvattennivån att stiga, krävs avsevärt mer regn. Men naturen har i alla fall fått bli fuktig och brandrisken är mindre.

Kommentarer :

#1: Paula

Hej! Eldningsförbud hade vi här före pingsthelgen, tror nästan det är kvar ännu. Vattenkris när man bor på en ö, tillåt mig fnissa! Klart jag förstår att det inte är samma vatten men det låter ju lite roligt ändå. Vackra blomster har du fångat på bild, och glad blir jag då jag läser att du haft det riktigt trevligt! Fortsätt så!

Svar: När grundvattennivån sjunker lågt på en ö, blir vattnet salt. Det för att man måste så långt ner.
/P
Pernilla

skriven
#2: Malin B

Jag tyckte att det var helt perfekt att traska runt i regnställ i söndags! :) Det rann gult i alla vattensamlingar så hujedamej vad världen tvättades från pollen.

skriven
#3: mammakero

Älskar rosa körsbärsblom! Det sorgliga är att blommorna redan faller i små rosa skärvor.
Hur du orkar med en som mej, är helt oförståeligt. Du som bär tusen bördor redan. Söta du, jag mår - jag höll på att skriva bra. Jag överlever. Glädjen är borta och lyckan oxå. Visst är det svårt att leva på ett annat sätt ibland? Fast jag hoppas innerligt att detta har ett slut någon gång. Trots att jag inte vågar tro på det... Vad gör du för att orka? Jag behöver alla tips i världen!!
Kramar till dej för att just du finns!

skriven
#4: Åsa

Visst är vi bortskämda i Sverige. Duschar i dricksvatten.

Här regnar det också idag. Också rätt bra. Det var väldigt torrt i markerna.

skriven
#5: Decdia

Åh blommar era körsbärsträd fortfarande, sååå vackra! Våra är överblommade sen nån vecka tillbaka. :( Underbart är kort.

skriven
#6: Linda / CandyGirl

Efter förra sommarens allt regn... (fast det kanske bara var vi som fick galet mycket regn i fjol).

Så tjusiga träd... undra hur mitt träd mår. Vi åker dit om nån timme nu....

Trevlig fredagkväll.

skriven
#7: Maria

Det är fruktansvärt torrt. Jag tycker faktiskt det är otäckt. Nog för att det var it torrt förr men iallafall. Vi ska vara tacksamma för regnet men istället tycker vi det är tråkigt. Borde skriva jag, var och en får ju prata för sig. Vilket underbart träd. Finns så mycket vackert se och upptäcka nu. Ha det gott!

skriven
#8: JUNITJEJ

Ja, regnet behövs verkligen ibland!

skriven

Kommentera inlägget här :