Kennelträff

Jag hade turen att få vara med på en Kennelträff tillsammans med sextonåringen och den "lilla blå(råttan). 


Blå, heter alltså färgen på en sådan här "grå-(blå)-melerad" hund. Därav smeknamnet blåråtta. 


Två dagar har förlöpt med roliga aktiviteter, massor av hundar och tävlingar. Sen en fest på det, med grillat Gotländskt lamm. Många superduktiga hundar och förare är nere på ön för att träffa andra valpköpare från Sobelkusten's kennel. 

Sextonåringen och Winston har provat på vallning. Ett första möte med fåren kan blir hur som helst, säger de som vet. Winston skötte sig exemplariskt och hade ett lugnt fint intresse på en lagom aktivitetsnivå. Det var jätteroligt att ägna några timmar vid Ammorgård i Västergarn och få lära av Maria. 


I tisdags eftermiddag hölls det stora Kennelmästerskapet i agility. Det är ett mästerskap med stort allvar och engagemang. Dessvärre får inte Winston tävlan ännu. Han måste bli 18 månader innan han får börja springa på fullt allvar. Men det arrangeras ett "Tunnelrace" för de hundar som inte deltar i det stora mästerskapet. 
Racet slutade med tre kullsyskon på pallen och ni ser ju vem som stod överst. Sextonåring lyckades springa snabbast och placera sig före två mycket erfarna förare som är vana att stå på prispallen i både SM och VM. Coolt, tycker jag! 


Nu lämnat vi det här bakom oss och återvänder till vardagen och arbete i väntan på den riktiga semestern. 
Taggar: Sobelkusten's kennel;

Kommentarer :

#1: Linda / CandyGirl

Men va kul. Grattis!!!

skriven
#2: Linda / CandyGirl

Men va kul. Grattis!!!

skriven
#3: Erika

Aha! Jag har kollat in den kenneln - verkar vara en superuppfödning när man är intresserad av träning!

Och jösses vad fin han är, Winston.

Spännande med vallningen. Kanske inte lika vanligt att man testar det med shelties jämfört med bc till exempel? Kan tänka mig att det finns många fina vallningsegenskaper i bagaget.

skriven
#4: Gitsan

Så roligt med kennelträff! Det hade vi med tiken som vi fick ta bort för en månad sedan.
Harrys uppfödare är alldeles för stor för att de ska kunna anordna liknande träffar. Men om drygt en vecka ska vi på vattendirigeringskurs hos dem. Då blir det lite "lägerliv" med övernattning.
Gissar att jag kommer att få bada själv för att få ut Harry i vattnet...

skriven
#5: Hörni!

Så himla fin han är!

skriven
#6: Paula

Så bra det går för dottern! När börjar riktiga semestern? Några planer, resor, eller hemma på den vackra ön?

skriven
#7: Paula

Glömde säga att i grannbyn har dom får och vallhundar och ordnar även kurser, ibland uppvisningar. Såg nyligen ett teveprogram om en tjej som flyttade till Irland för att lära sig och sin hund av de bästa...kanske såg du det?

Svar: Nej, det såg jag inte. Sextonåringen har ingen direkt plan på att valla med Winston men han är ändå en vallhund och får man tillfälle, som hon fick, är det ju kul att prova på. /P
Pernilla

skriven
#8: mammakero

Det ser så roligt ut när hundarna vallar får, roligt för hundarna!
Vilken duktig blåråtta!!

skriven
#9: Petra

Hamnade hät av en slump. Lade mest märke till vovven. Jag har ochså en Sheltie , en sobel. Världens bästa. Han är bara 1 år.

Svar: Tack för besöket! Sheltisen är sextonåringens hund och de tränar för att kunna starta i agility till nästa år. Han är också 1 år och en väldigt mysig hund. /P
Pernilla

skriven
#10: Sussi

Vilka roliga dagar! Och grattis till vinsten! :)
Han är ju så otroligt fin!!

skriven
#11: Maria

Alltid roligt få träffade likasinnade och umgås. Låter som ni hade det fint. Vilken enormt fin bild du avslutar med. Kanonhäftig.

skriven
#12: Åsa

Vad kul med vallning. Det gör en bekant till mig med sina bordercollies. Mäktigt att se!

skriven
#13: Malin B

Men så KUL!!! De är så fina där högst upp på pallen.

skriven

Kommentera inlägget här :