Otrolig värme

Vi befinner oss i Kungälv på agilitytävlingar. Det är en gigantisk tävling med massor av starter i varje klass.

Tälten står packade och solen gassar. Det är brutalt varmt.

Det är en lättnad när kvällen kommer och temperaturen sänker sig tillsammans med solen.

Sextonåringen och hundarna är helt otroliga som överhuvudtaget orkar röra sig i värmen.

I morgon springer hon sista loppen och hittills är det Benji, som tävlar i den lättaste klassen, som placerats sig bäst. Mellan 120-140 starter i hans klass och dom bäst har han kommit på 13:e plats.

Tre gånger han han fått hämta pris och en pinne har han fått i agilityklass. Nike har lite större konkursens och alla hans lopp har legat sist på dagen. Värmen har tagit hårt på honom. Lite fel här och en rivning där. Dessvärre räcker det inte till några bra placeringar även om det är han som är duktigast. Vi får väl se om det går att få hundarna att springa en dag till. Kanske, kanske inte.

Kommentarer :

#1: Birgitta Jacobsson

Visst är det varmt, vi badar mest här ute. Hoppas det går bra för dom då i värmen. Ha en skön söndag.

skriven
#2: Bosse Lidén

Många fina bilder. :) Värmen måste vara en knepigt problem att få bukt med. Lagom är alltid bäst. lycka till med avslutningen.
Kram Bosse

skriven
#3: Malin B

Helt otroligt att orka prestera i värmen!!!
Jag har kämpat på i min vedhög och det har känts segare än någonsin, nu när det är småfolk här har jag tagit paus från veden för den lär ju ligga kvar och vem vet - sedan kanske det blir svalare!

skriven
#4: Erika

Hejaheja! Superbra kämpat i hettan!

skriven
#5: Mycket annat och lite betong

Vilken hetta det måste vara på öppna fält utan skugga. Otroligt att hundar och förare orkar.
Så många färgglada tält. Det ser mysigt ut att vila inne i husbilen.

Hälsningar Agneta

skriven
#6: AnnaKK

Fantastiska prestationer av både hundar och förare under dessa förhållanden!!! Och av föräldrar/publik också så klart, som överlevde att stanna kvar under den obarmhärtiga solen och hejja fram ekipagen! :-D

Hoppas ni har hittat lite svalka och skugga nu!? :-)

Här har vi hunnit med en kortare sväng med husbilen över helgen. Kan inte vara iväg speciellt länge eftersom det är jobbigt för andra att passa vår tjuriga gammelhund. Ju äldre han blir desto grinigare har han också blivit i humöret... :-(~ Jag och maken har inga större problem med det, men att tex be makens föräldrar ta hand om honom några dar är uteslutet, för han låter absolut inte dem bestämma över honom. Lika illa är det med sonen... Dottern klarar av honom rättså bra, men hon och pojkvännen skulle också resa bort över helgen... Så det blev sonen som fick förbarma sej - men det gick iallafall ganska bra! <:-) Man får vara nöjd med det lilla ibland!

Ha det fint!!!

skriven
#7: mammakero

Ni är hjältar som orkar leverera i denna hetta! Att det är varmt, kan jag skriva under, för jag sitter i en bil utan AC i flera timmar under den absolut varmaste delen av dagen...

skriven
#8: Sussi

Känner att jag blev väldigt nyfiken nu. Hur har det gått för er?
Trist att det är sån tryckande värme. Väldigt jobbigt för hundarna..

skriven
#9: Paula

Ojoj vad med tält, hittar alla rätt hundar och rätt tält? Förstår att det är en prövning både för folk och fä, absolut inget jag skulle palla med. Att förutom att orka röra på sig också orka koncentrera sig kan inte vara lätt för en pälsklädd. Hoppas ni hinner bada också!

skriven
#10: Åsa

13-plats är ju jättebra när det var så många startanden. Kul!

skriven
#11: Gunilla

Tack för titten och kommentaren och nu hittade jag din fina blogg. Så mycket intressant och vackra sommarbilder. Hundarna är supersöta och duktiga också. Ha en fortsatt fin sommar och varm kram :-)

skriven

Kommentera inlägget här :