Lucia utan lussekatter

Jag hade en plan på att jag skulle baka Lussekatter till första advent. Sen flyttade jag fram det till andra advent och sen till Lucia. Idag har vi firat Lucia men inte har jag bakat några Lussekatter, inte.

Men vad gör det att det inte finna gula bullarna huset? Pepparkakor har jag bakat. Vi har nog ätit upp en halv burk redan. Bullarna kanske tillverkas i helgen. Vi får se!

Helgen som gått, har varit en tuff helg. Massor av saker skulle göras och sjuttonåringen har brottats med låga blodsocker efter sina magsjuka-attacker. Hon har diabetes typ 1 sen sju år tillbaka. Att vara magsjuk innebär att det är tufft för en vanlig normalfrisk. Men det är sju gånger värre för en diabetiker.
Trots det ville hon springa några lopp på klubbens klubbmästerskap i söndags.

Hon har ju blivit frisk från magsjukan men inte lyckats fylla på kroppens depåer.
Men hon sprang och det slutade med att Benji stod på silver plats och Nike på brons. Winston fick också starta på sin allra första tävling och han skötte sig bra.

Men priset var högt. Hon har kämpat i två dagar efter det med att få blodsockret på rätt köl.
Jag däremot, har lyckats riktigt bra. Jag lyckades ju hålla mig frisk trots att alla blev sjuka runt mej. Men bullar har man ingen lust att baka i ett hus fullt av magsjuka.

Kommentarer :

#1: BosseLiden

Vilken fighter hon är. :) Grattis till medaljerna. Medaljens baksida känner jag väl till och håller med om att det ruskigt tufft mot en människa att kämpa med.
Skonsam kost i början, som kokt torsk funkar inte alls för mig. Skonsam och bra för magen men ... Bäst att återgå till vanlig kost så fort som möjligt. Tyvärr har levern förbrukat sitt reservförråd under sjuktimmarna. Jag kör alltid välvispad söt cola under alla sjuktimmarna och brukar fortsätta med det lite efteråt också som komplement. Fegspelar helst och håller BS över tio för att skapa distans till krisen. Minns alltför väl gamla storys när jag hade panik för att det inte gick att få upp det trots att jag stoppade i mig sött. Druvsocker fixar min mage dåligt, när jag har maginfluensa. Därför undviker jag det helst.
Extrakram till min "sötsyster". Hoppas det dröjer många år till nästa gång.

skriven
#2: Erika

Vilken kämpe hon är! Fantastisk tjej, helt enkelt.

skriven
#3: Malin B

Hujedamej, bara tanken på att springa tätt efter magsjuka! Men jag vet ju hur det är när man vill något väldigt mycket.
Vilken kämpe! Fina rosetter.

Om man vill äta lussebullar finns det ju att köpa i affären, klokt att inte baka med baciller i huset.

Jag gillar dina bruna hundar!!!

Jag skulle klara mig mycket bra utan julbord jag också... Men när det bjuds tackar jag ja och tar för mig, utan hysteri.

skriven
#4: Gunnel

Vilken tuff tjej! Tur att du lyckades hålla dig på benen. Några lussebullar har det inte blivit här heller, men det kan man baka när som helst på året...smaken är densamma. Det får nog bli till jul. Har skjutit fram planeringen en aning. Kram

skriven
#5: Gittan

Så duktiga dom är och bra gjort med sviter efter magsjuka i kroppen, sen diabetes på det...Jag brukar inte baka lussebullar för dom går aldrig åt här. Och det finns ju att köpa om det är så. Kram.

skriven
#6: mammakero

Här är det lussebullar som gäller, före pepparkakor till och med. Har snart ätit upp alla bullar och vi använde en liter mjölk (dubbel sats)...
Klart att man inte har någon lust att baka, knappt laga mat, när man har kräksjukan hemma.
Vad hon har kämpat, dottern din! Först kräksjuka gånger 2 och så springa gånger 3 och dessutom ha lågt socker...! Hoppas så att hon inte tog ut sej så hon blir sjuk igen! Fina rosetter!

skriven
#7: Linda/Candygirl

Men grattis till pallplatserna. Härligt. Extra bra efter sjuka dessutom. Vilken tur du klarat dig. Hoppas ni håller er friska resten av vintern nu.

skriven
#8: Gitsan

Vintrarnas magsjuka är inte att leka med! Skönt att du klarat dig så här långt.
Jag var på Hundmässan och under söndagen och handlade en hel del. Mycket folk, men det kändes bra ändå. Brukar annars känna mig trött så fort jag gått genom entrén.

Viktuppgång under november? Jag tror mycket beror på mörkret, att vi ska "mysa", att vi inte kommer ut och rör på oss etc, etc. Ännu värre blir det för många av oss under december... Men i år är jag fast beslutet att inte gå upp i vikt denna månad!

skriven
#9: None None

Gröt i plastkorv är god, jag lovar. Om man vill hemfixa lite slänger man i lite grädde och rör om. Simsalabim!
Prova på LillaH.
/Malin B

skriven
#10: Sussi

Stackars din dotter. Hoppas hon kryar på sig fort nu. Förstår att han inte vill missa tävlingar när hon tycker det är så kul. Extra kul att det gick bra också :)
Känner igen det där med att skjuta upp. Oftast betyder det att man egentligen inte vill och har lust ;)

skriven

Kommentera inlägget här :