En jul att minnas

I ganska många år har vår familj åkt bort över julen. Vi har hyrt en stuga, firat jul och åkt skidor utför. 

Familjen har varit splittrad och en massa tråkigheter har gjort att valet varit enkelt. 
Men tiderna förändras som tur är och nu har den största delen av familjen återförenats på Gotland. Många svårigheter har löst sig på ett bra sätt och valet att fira julen hemma i år, har varit ett lyckokast. 

Några dagar innan julafton åkte vi och hälsade på vår nyinflyttade Tomte från Kolmården. Han har flyttat hit till Gotland med hela sin by och alla Nissarna. Tomtemor och Nissarna var dessvärre i verkstaden när vi var och hälsade på, så dem fick vi inte träffa. 

Lilla H fick däremot träffa sin ena halvsyster  och det mötet var mer glädjerikt än mötet med Tomten. Det säger det mesta, eller hur? 

På Julafton kom det en Tomte till oss också. Lilla H säger som Mommo, "det är en som klätt ut sig". Jag gillar inte att luras. Otur bara att Moffa precis just då var tvungen att gå in till tant S, vår granne, som fått fel på en lampa. Men så är det med Moffa, han hjälper tant S med många saker. 


Många klappar och många kramar. Våra båda tjejer och Lilla H hade det mysigt tillsammans med mej och maken. Äldsta dotterns sambo gjorde också oss sällskap. Julafton avslutades i precis rätt tid på rätt sätt. Hjärtat har fått balsam i alla sår och ärrvävnader. Det känns väldigt bra just nu. Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta att fokusera på det positivta och lämna allt det tråkiga och negativa brevid mej. Det går inte att bortse från svek och människor som inte bryr sig, men jag vill inte ägna dem mer energi. Jag behöver den till annat. Lilla H också, hon behöver fokusera på dem som verkligen finns runt henne och suga i sig av den sanna kärleken. 

Kommentarer :

#1: Paula

Hej, jag tycker det låter mycket positivt att du känner en större optimism inför framtiden. I vår familj har vi också haft tråkigheter, sedan min dotter skiljdes har yngsta barnbarnets pappa inte brytt sig ett dugg om sitt enda barn utan han flyttade.....till Gotland minsann, o det var inte så enkelt för tjejen att åka o hälsa på. Dessvärre trivdes hon inte med pappas nya flickvän o han valde flickvännen så de två senaste åren har hon vägrat umgås med sin far. Livet är inte lätt, det känns ibland som att människor plötsligt visar sidor man inte trodde var möjliga att ha. Men egentligen borde jag inte vara förundrad, min dotters pappa valde också bort sitt enda barn en gång i tiden...
ÖNskar dig ett hoppfullt lyckligt nytt år med en massa positiv energi

skriven
#2: Malin B

Jag blir så GLAD av de positiva tankarna och känslorna i detta inlägg.
Må det goda få ta över!!!

skriven
#3: Erika

Så fint! Vad glad jag blir att läsa detta. Kram!

skriven
#4: mammakero

Men så underbart att läsa detta hoppfyllda och julmysiga inlägg! Det är precis som du sa till mej, våra liv är så olika, men ändå så lika just nu! Även jag kände av julefrid, kärlek och gemenskap över julen och det har jag INTE känt resten av året kan jag säja helt ärligt. Oxå vi har haft tråkigheter i övermått vissa tidpunkter och människor som sviker och gör illa, men det har hänt och inte finns det mer att göra än att släppa detta!
Nytt år och nya tag, men visst känns det för första gången hoppfullt? Massor av kramar till dej min vän! Vi står tillsammans och även om vi aldrig träffats IRL, så känns det som vi alltid känt varandra!

skriven
#5: Gunnel

Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året.

skriven
#6: Maria Bromander

Så gott att läsa och om du förlåter mig så får jag en liten tår i ögat. Nu önskar jag dig och hela din familj allt gott och att ni ska få fortsätta njuta av varandra året som kommer.. VAr rädd om dig och en riktigt God fortsättning på 2017 önskar jag dig. Allt gott!

skriven
#7: Annika

Så underbart härligt att det blev en så fin Jul för er. Nu måste det ju bara bli ett fint 2017. Så ett riktigt Gott nytt år även om vi nu är inne på dag nummer två. Kramelikram

skriven
#8: Linda/Candygirl

Men vilken fin jul det verkade bli. Hoppas 2017 blir ett bra år för er allihopa.

skriven

Kommentera inlägget här :