Sommarens sista eller höstens första?

Vi packar inför sommarens sista hundtävling. Eller kanske är det höstens första? Hur som helst ser vi till att alla möjliga sorters kläder finns med. Korta, långa, svala eller varma.

Jag försöker att inte se de mörka molnen som skymmer solen utan i stället känna värmen från stenarna som ännu är sommarvarma.

I morgon, fredag, går båtfärden mot Nynäshamn och det är hundungdomar som kommer att tävla på lika vilkor med sina hundar och göra upp i Svenska
Mästerskapet. Det hela kommer att fortlöpa på Lidingö Brukshundklubb.

Lördag och söndag står agility på schemat och det är våra Springerkillarna som ska tävla med sextonåringen. Benji springer i den lättaste klass 1 och Nike i klass 2. Winston har ännu inte blivit agilitymyndig så han får bara titta på och heja, precis som vi andra.

Benji ska springa i vänstervarv i morgon tillsammans med sextonåringen. Hon tävlar ju i Juniorhandling också. Juniorer som tävlar om att visa hund på bästa sätt i utställningsringen. Det är svårare än man kan tro. Man ska ha mycket kunskap om olika raser och dess exteriör.

Så här såg det ut för två år sen i Uppsala på samma tävling. Vinnaren får representera Sverige i Europa-finalen men konkurrensen är mer än hård. Det är fantastiskt duktiga handlers som tävlar. Många av juniorerna åker land och rike runt, helg efter helg och visar hundar på utställning. Så gör ju inte vi och vår
Sextonåring kan aldrig få den erfarenheten som många av de andra.

Ändå är hon hur duktig som helst.
Hela helgen kommer Hundgren efter hundgren att avverkas och det finns massor att se på. Lydnad, Freestyle, Heelwork och agility är några. Nu håller jag tummarna för att vi inte har regn med oss hela helgen. Lite sommar kan vi väl få? Snälla vädret!

Kommentarer :

#1: Malin B

Ja, värme och gott väder borde ni få. Om jag kunde fixa det skulle jag göra det bums.
Jag hejjar på sextonåringen och era fina killar härifrån min horisont där det är höst.
Härlig glad bild på ekipaget!!!

skriven
#2: Linda/Candygirl

Åh så spännande... vi håller alla tummar för henne och hundarna. Hoppas det går toppenbra... och att ni har vädret på er sida

skriven
#3: mammakero

Vilka underbara bilder med de mörka molnen och solglittret i vågorna! Hon är så vacker dottern din, så det måste vara en fröjd att se henne i ringen!

skriven
#4: Erika

Smart med varierad garderob på turen ;-) . Mycket ostadigt väder! Håller tummarna för roligt ungdoms-SM!

skriven
#5: Mycket annat och lite betong

Vilken spännande helg ni har framför er. Vädret verkar ju ganska bra ändå. Åker ni husbil?
Så roligt att Winston har börjat bada så mycket.

Önskar er lycka till!
Agneta

skriven

Kommentera inlägget här :