Grådagar

Det har varit både grått och blött här i flera dagar, veckor kanske. Jag har tappat räkningen. I lördags frös jag och Lilla H på Visby Brukshundklubb. Där hade sjuttonåringen sitt sista kurstillfälle i Rallylydnad. Tanken är att jag ska försöka damma av Benji och träna lite Rallylydnad jag också. Men när jag ser på Winston och sjuttonåringen, tappar jag sugen. De är ju så himla duktiga och flitiga. Vad har jag att komma med?

I söndags flyttade hennes agilityträning in. Sjuttonåringens alltså! Alla hinder har flyttats från sin gräsplan ner till förrådet vid det ridhus som klubben hyr in sig i, på söndagarna under vintern. Samtidigt som det är skönt att vara inomhus är det vemodigt att den långa vintersäsongen nu har börjat.

Snart är det helg igen. Äntligen har det lovats lite sol. Jag ska försöka att nyttja vädret och träna lite Rallylydnad med Benji. Jag är inte sämre än så men frågan är hur långt det räcker?

För Er som undrar..........
Rallylydnad är en lydndsgren med hund där man går en bana efter skyltar. På skyltarna står hur man ska vända, snurra eller kanske backa. Allt handlar om att ha var kontakt och följsamhet med hunden. Man börjar med 100 poäng och sen drar domaren av poäng efter hand som man går banan. Det finns massor av regler som att man inte få sträcka kopplet, ta i hunden eller att hamna för långt ifrån eller för snett. Det har alltså inget med fart att göra, som det kanske kan låta på namnet.

Kommentarer :

#1: Malin B

Rally, då lät det som om det skulle gå undan! ;) Lycka till med er träning!

skriven
#2: Erika

Ha så mysigt med Rally-Benji och kom ihåg ... träningen är ju bara grädden på moset och "just for fun" :-) . Han ser för övrigt urgullig ut!

skriven
#3: Sussi

Det låter så himla kul. Har vänner som håller på med rallylydnad. Vi håller på med sök just nu men vi kanske provar sen. Fina bilder på underbara hundar :)

skriven

Kommentera inlägget här :