Det slutade på topp

Jag vaknade till i lördagsmorse av att något kittlade mig på överläppen. Jag antog att det var en fluga och föste undan den med handen. Några sekunder senare svärrade det till i långfingret. Jag hittade en illa medfaren geting i sängen. Den slängde jag ut genom fönstret för att sen fokusera på helgens aktiviteter, Gotland Dog Show.

Lördagen slutade med att domaren tyckte att Benji var för musklad och kantig bak samt för smal. Han vann dock öppenklassen och där slutade vår dag med den välmusklade hunden.

Söndag morgon vaknar jag klockan 2 av att fingret dunkade, var svullet och kliade som sjutton.

Men vad är väl ett svullet finger mot en ny dag på hundutställning?

Ny domare och ny utställningsdag. En Portogisisk man som gillade vältränade jakthundar. Benji fick bedömningen Certifikatskvalite (CK) och blev totalt placerad som 4:e bäste hane med reserv Cert. Tjoho!

Sextonåringen var Handler och som vanligt skötte hon sig exemplariskt i ringen.

Sen var det dags för sextonåringen själv att tävla. Juniorhandling är en tävling där de yngre tävlar om att visa hundar på bästa sett. Hon blev tvåa och hade turen att vinnaren redan hade fått sin finalbiljett och då går den till nästa. Alltså, sextonåringen har återigen kvalificerat sig för stora SM-finalen på Stockholmsmässan i december. Dubbel Tjo!

Gissa vem som tänker följa med och heja på dem?
Sen får jag förmodligen betala hela kalaset också men det är det värt!

Nästa gissning. Vem tror ni fick uppsöka läkare i måndags? Yrsel och känning av att ha feber samt att fingret blev rödare och rödare och höll på att spricka, känndes det som. Skinnet räckte liksom inte till.

Jag fick lite kortison och nu är jag snart mitt vanliga jag. Nu har jag fått veta hur jag ska göra nästa gång jag eventuellt blir stucken och får se till att ha allergitabletter hemma.

Kommentarer :

#1: mammakero

Har du varit allergisk mot getingstick förut?? Jag har bara blivit bränd av en humla, så jag har inte en aning om att jag skulle kunna vara allergisk mot getingar...
Knasigt att bli bortsorterad för att vara FÖR musklad...

Svar: Jag har svullnat upp och fått blåsor av mygg en gång. Det var utomlands och kanske lite giftigare myggor. Minns att benen såg ut som om jag fått spetälska. Myggstick svullnar upp och kliar alltid jättemycket. Annars har jag inte reagerat innan.
/P
Pernilla

skriven
#2: Gittan

Skönt att det gick bra med fingret till sist, jag trampade på en geting för ett tag sedan och vad det gjorde ont men lade ner sig ganska snabbt. Kul att dom fixade det så bra och roligt att gå vidare. Kram.

skriven
#3: Erika

Supertjej, din dotter! Så fint jobbat. Och roligt att anses ha en riktigt musklad hund tycker jag (även om det kanske inte faller alla i smaken).

Ditt getingstuckna finger ser betydligt värre ut än mitt. Hoppas det är som vanligt nu.

skriven
#4: AnnaKK

Roligt att höra om helgens framgångar - GRATTIS!!! :-D

Mindre kul att höra om getingsticket! :-X Läskigt när man reagerar allergiskt mot såna... Känner en som alltid måste ha en spruta med "motgift" med sej, för blir han stucken så kan han dö om han inte tar den sprutan direkt!! Fy fasen, alltså...

Ha det gott!! :-)

skriven
#5: mammakero

Skitsnack och ljugerier är det absolut svåraste som finns att ta på ett bra sätt. Det liksom kryper in genom skinnet och letar sej fram till just den delen av hjärtat som rymmer det dåliga samvetet. Och fast man VET att det är sjukdomen som talar, går det inte att stänga ute... Jag känner på samma sätt med mamma... Hon har ändrat sätt att vara totalt. Förr var hon konflikträdd och mesig. Nu är hon hetlevrad och intensiv. Plus att hon säjer precis vad som helst. Hon är som en blandning mellan en virrig gammal dam och Gollum! (Om du sett sagan om ringen...) Kram Kram Kram Kram!!!!!

skriven
#6: Linda / Candygirl

Men fy för getingstick. Har blivit biten två gånger - båda gångerna i handen. Men det blev inget mer än ont/kli. Hoppas du klarar dig bättre nästa gång.. om det blir någon nästan.

GRATTIS till biljetten. Nu har hon nåt att träna/se fram emot igen.

skriven
#7: Amina

Ja usch det där med getingstick jag har också tyvärr erfarit i sommar, men svullnade inte på samma sätt. Kortison är ju botemedlet för allt typ :) älska!

skriven
#8: Malin B

Grattis till fina framgångar!
Tänk om jag var domare, då skulle ni vinna varje gång, jag gillar era fina fyrbenta!
Men tvi vale för getingstick!!!

skriven
#9: Mycket annat och lite betong

Ajaj, att det kan bli så illa med ett getingstick!
Roligt att det gick bättre för Benji med nästa domare. Och vilken duktig dotter du har!
Vi hade bara planerat vår husbilresa i stora drag. Det enda vi hade bestämt före var en dag då vi skulle vara i Karlstad och träffa släkten.

Hälsningar Agneta

skriven
#10: Åsa

Kul! Grattis!!

Inte till getingsticket dock...

skriven

Kommentera inlägget här :