Stänga Gotland för i år.

En vän till mej satt på båten påväg till fastlandet och hörde en människa säga, "så där, då stänger Gotland för i år. "


Jag tror denne människa måste göra ett studiebesök här på vinterhalvåret. 
Visst är Gotland en landsbygd och här finns bara en stad men Visby har bra mycket större utbud än många andra småhålor runt om i Sverige. Jag vet, för när vi åker runt och tävlar på fastlandet blir vi ofta chockade över att affärer har stängt eller inte ens finns! 


Vi stänger inte Gotland. Det är nu vi lever, vi Gotlänningar. Nu när alla "badisar" och andra partysugna har åkt hem. Här finns allt utom Ikea. Men något ska man ju se fram emot när man åker över till det fasta landet. Men helt ärligt så lever jag gott utan ett Ikeavaruhus i min närhet. 

Kommentarer :

#1: AnnaKK

Precis så där känner jag också inför så kallade turistmagneter; De är alltid som bäst när turisterna inte är där!!! :-D

Och IKEA besöker jag absolut inte på helger - en kväll mitt i veckan är bäst, för då är det minst andra kunder (och/eller turister! ;-D) där. Nu har jag förresten inte varit dit på jättelänge, trots att det ligger så nära. Fick nog en överdos ifjol när vi måste dit och komplettera var och varannan dag i samband med både dotterns och sonens köksbyggen då. Phu!

skriven
#2: mammakero

Som vår lilla stad, där alla butiker av intresse måste flytta, för underlaget är för litet. De måste ju betala hyra och en massa annat, så därför blir priserna högre på varorna. Det gör att de flesta här omkring hellre handlar på nätet... Något IKEA finns inte närmare än 9 mil. De verkar vara Stockholmare som snackade om att stänga Gotland... Ungefär som vi brukar stänga stugan för vintern...

skriven
#3: Decdia

Batman jobbar ju i en sk sommarstad (eller snarare byhåla) och det är ju klart att det även finns folk som bor där året om. Men invånarantalet droppar markant efter augusti...

skriven
#4: Linda / CandyGirl

ja kan tänka mig att det blir lite väl mycket turister innan sommaren är slut.

skriven
#5: Malin B

Så mycket vackert du har visat genom åren från den "stängda årstiden" så tror jag att den som sa så inte riktigt visste vad hen pratade om!
Men nog måste det vara ett annat liv när de flesta turisterna åker från ön...

Du har så rätt, det är inte bara glansigt i ögonen när någon man gillar lämnar stället...

skriven
#6: Annika

Jag tror dig. Förstår att det känns rätt skönt då ni får vara lite för er själva. Ikea klarar man sig utan.
Kramelikram

skriven
#7: Maria Bromander

Det där känner jag igen. Det är när badisar o sommargäster åkt som vi fast boende kan leva. Fast det är roligt när de kommer tillbaka. Det är liksom ett vårtecken. Du tar underbart vackra bilder. Jag njuter och önskar jag själv skulle kunna få till det lite bättre. Kram!

skriven
#8: Jompen

Gotland ska jag besöka innan jag dör. Jag har bara hört gott från folk som varit där. :)

skriven
#9: Erika

Dessutom är det mycket fler ställen som har öppet året runt sedan högskolan kom till ön. Tycker Gotland är underbart "off season" .

skriven
#10: Paula i pörtet

Men grattis mommo, nu är jag väl lite sen, men jag visste ju inte...o världen vackraste hjärtan har du fått, vad kan man mer begära?
Vet du, vi gör som ni, njuter när turisterna åker hem. Inte såna mängder förstås, men nog blir det skillnad. Fast nu, med 400 nyanlända flyktingar så är det lika bystat på stan (haha vilken stad) som vanligt. Det känns bara mycket mer internationellt!
Kramen

skriven
#11: JUNITJEJ

Jag måste åka till Gotland snart!

skriven

Kommentera inlägget här :