Blåsig Agilityhelg.

Jag har suttit i ett blåshål hela helgen. Bokstavligt talat, ett riktigt blåshål. Agilitytävlingar och utställningar är ofta på de platser där det ettdera blåser konstant eller så är det så stilla och varmt som i en gryta. Aldrig är det bra. Konstigt va?

Den här helgens agilitytävlingar har bjudit på sol och härlig höstluft men blåsigt. Sitter man dessutom mest stilla i timme efter timme, blir det lätt ruggigt. 


Jag skojarna inte när jag säger att jag haft både tjock tröja och jacka på. Dessutom tog jag på halsduken och ett tag hade jag också vantar på. 


Men annars har det varit en väldigt rolig helg. Sextonåringen har sprungit fantastiska lopp med båda hundarna och två uppflyttningspinnar har hon  tagit. 


Lite tur har hon haft men det är väl det som är charmen med de små tävlingarna. Att man ska ha turen på sin sida? 


Ibland räcker det med att inte vara sämst och att banorna passar just sin egna hund. 


Nu är hundarna trötta. Även Winston är trött efter att ha minglat runt hela helgen. 
Nu laddar vi om till utställning nästa helg. Inofficiell utatällning i Gotlands Kennelklubbs regi. Sextonåringen kommer att visa Benji och Winston. Själv sitter jag och hejar på. Kommentarer :

#1: Malin B

Tur att du inte har blåst bort. Bra också att du inte frös om fingrarna utan kunde ta fina foton. :)
Grattis till pinnar och rosett!!!

skriven
#2: mammakero

Summa summarum är ändå att helgen har levererat det som du behövde! Goda känslor från helheten! Grattis till dotterns framgångar!

skriven
#3: Decdia

Alltså, hur många pinnar är det egentligen i den där sporten? Jag behöver en "agility for dummies" av dig. :)
Klart att det aldrig är bra... men cred till dig som ändå hänger med!

Svar: Vi tar väl lite kunskap då och då.
Det finns två klasser, hoppklass och agilityklass. Man börjar i klass 1. Efter tre pinnar är man klar för uppflyttning. Tre i agility och tre i hopp. Sen efter klass två kommer klass tre.
Nike är klar med tre pinnar i klass två agilityklass men dottern tänker inte flytta upp honom. Sista klassen är helt enkelt för krävande för en Springer Spaniel som Nike. I stället satsa hon på att ta fem pinnar. Då får man ett agilitydiplom.

Lite klokare blev du va?

Nike är uppflyttat i tvåan i både hopp och agility. Benji tävlar i ettan och har två agility och en hopp-pinne.
Pernilla

skriven
#4: TantGlad

Lilla vovven då....
Ja blåst är inte kul . Fy vale för det.
Men fina bilder hade du.
Kramkram.

skriven
#5: Paula i pörtet

Grattis till fina prestationer! Här i skogen älskar jag blåsten på hösten, för då får inte älgflugorna fatt i mig utan flyger sin kos! De har annars en tendens att kunna förstöra varenda trevlig skogstur man gör o nu är dom fräcka nog att nästan komma in bland husen...
Kramen

skriven
#6: Åse

Ibland är det värt att dra på sig både tjocktröja och jacka. Grattis till två pinnar :-) Åse

skriven
#7: Erika

Vilken duktig 16-åring och vilka duktiga vovvar!! Kul med pinnar!

skriven
#8: Jompen

Tråkigt med blåsten men i övrigt verkar det ju som ni haft en fin helg.

skriven
#9: AnnaKK

Men på de fina fotona ser iallafall vädret helt perfekt ut!! :-)

Jättekul att det gick bra för dottern och hundarna den här gången också! Grattis!!! Och lycka till på kommande helgs utställning också! :-)

Maken och sonen var och tittade på ett jaktprov för unghundar (wachtlar) häromhelgen, som Colins uppfödare var en av domarna på. Hon är ju väldigt mån om att hjälpa sina valpköpare att både komma till start och lyckas på såna här prov, och allra helst vill hon att man åker till Tyskland eller Danmark och avlägger dem! Så hon passade på att bjuda med sonen och Colin (och några till) på jakt nånstans nere i Tyskland i januari!! (Och så hoppas hon att de hänger med ner dit i april också sen, och startar på jaktprov då! ;-D) Verkar som om sonen nappade på det. :-) Prat om utställning till våren/sommaren var det visst också. Hon vill visa en avelsgrupp på wachtelklubbens årliga utställning då, dvs några olika valpar efter tiken som är mor till Colin. Om Colin platsar i det sällskapet vet jag inte - och framförallt vet jag inte vem som skulle kunna visa upp honom på ett snyggt sätt. Han kan ju inte ens gå ordentligt i vanligt koppel mer än några meter i taget... ;-D

skriven

Kommentera inlägget här :